17 Nisan 2017 12:31

Pence, Asya turuna tehditlerle başladı

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'ten Kuzey Kore'ye tehdit: Stratejik sabır politikası sona erdi.

Paylaş

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (Kuzey Kore) füze denemesinin ardından ülkesinin Pyongyang yönetimine uyguladığı “stratejik sabır politikası”nın sona erdiğini söyledi, “gücümüzü Suriye ve Afganistan’da gösterdik, gücümüzü test etmeyin” dedi.

İLK DURAK GÜNEY KORE

Pence’in, 4 ülkeyi kapsayacak ve 10 gün sürecek Asya ziyaretinde ilk durağı Güney Kore’ydi.

ABD başkan yardımcısı burada Kore Yarımadası kıyısında Kuzey ve Güney sınırındaki silahsızlandırılmış bölgeyi ziyaret etti. Mike Pence, Güney Kore’nin, Amerika Birleşik Devletleri’nin tarihi ve güçlü bir müttefiki olduğuna vurgu yaptı, 1950 ile 1953 yılları arasında, iki Kore’nin savaşında babasının da savaşmış olduğunu hatırlattı.

‘GÜCÜMÜZÜ TEST ETMEYİN’

Burada Kuzey Kore ile ilgili açıklamalar yapan Pence, sorunu ‘barış yoluyla’ çözmek istediklerini ancak ‘Tüm ihtimallerin masada olduğu’nu bir kez daha yineledi. Pence, Kuzey Kore’yi Suriye ve Afganistan’a yönelik bombalı saldırıları ‘örnek’ gösterdi, “Sadece iki hafta içinde dünya, Suriye ve Afganistan eylemleriyle yeni başkanımızın gücüne ve çözümüne tanıklık etti” dedi. Pence ayrıca, “Kuzey Kore, ABD’nin bu bölgedeki gücünü test etmezse iyi olur” ifadesini kullandı.

JAPONYA DA UYARDI

Kuzey Kore’nin son olarak 15 Nisan’da yaptığı füze denemesine bir tepki de,  Japonya’dan geldi. Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Kuzey Kore’nin provokatif eylemlerine son vermesi, Birleşmiş Milletler kararlarına riayet etmesi ve nükleer denemelerinden vazgeçmesi çağrısı yaptı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Baba Sahne’nin ilk oyunu: ‘AşkÖlsün’

SONRAKİ HABER

Silivri’de iki darbe girişimi davası görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...