17 Nisan 2017 10:33

Yarkadaş: Bu nasıl zafer? OHAL’siz yönetemiyorlar

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 'Bu nasıl bir zafer? Ülkeyi OHAL'siz yönetemiyorlar. OHAL'e bağımlı bir iktidar haline geldiler' dedi.

Paylaş

Sosyal medya hesabından başkanlık referandumuna ilişkin paylaşımlarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Devletin tüm imkanlarını seferber ederek, FETÖ  şantajına maruz kalan YSK'yi devreye sokarak kazandığını ilan edenler, Pirus zaferi bile kazanamadı” ifadesini kullandı.

Referandumun ilk gününden beri eşitsiz ve adaletsiz bir yarış içinde olduklarını belirten Yarkadaş, “Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, MHP - BBP liderleri, valiler, kaymakamlar, bürokratlar, medya, örtülü ödenek, yargı ve adaletsizlik bir yanda halk ise diğer yandaydı. Bunca adaletsizliğe rağmen, ancak ve ancak yüzde 51 aldıklarını ilan edebildiler” dedi.

İktidar açısından asıl zor günlerin şimdi başladığını ifade eden Yarkadaş, “İlan ettikleri sonuçlar kamu vicdanında kabul görmedi. Halkın yüzde ellisi rejimin değiştirilmesine karşı koydu. Kimse iktidar cephesinin alın teriyle kazandığına inanmıyor. ‘Hayır’ oyu verenler iktidara bir gerçeği de gösterdi: Rejimi değiştiremeyecekler... Bu gerçeği kabullenmek zorundalar” diye konuştu.
Referandumda ‘Evet’ oylarının çıkmasıyla tüm sorunların çözüleceğini ilan edenlerin makyajının ilk günden aktığını belirten CHP'li vekil, “İşsizliğin yüzde 13'e çıktığını kendileri açıklamak zorunda kaldı. ‘Evet'in hiçbir derde deva olmayacağı görüldü” dedi.
“İktidar ve Saray OHAL'e bağımlı” diyen Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dün geceki sonuçların ardından, korkuları daha da arttı. Bu korkuyu dindirmek için daha çok baskıya başvuracaklar. Çünkü halkın yüzde ellisi şanlı bir direniş ortaya koydu. HAYIR verenlere boyun eğdiremeyeceklerini görüyorlar. Ülkeyi bu yüzden OHAL - sıkıyönetim koşullarıyla yönetebileceklerini düşünüyorlar. Bu da çaresizlik ve güçsüzlüklerinin göstergesi... Güçlü göründüklerine bakmayın; aslında çok güçsüzler... Bu gerçek dün gece yüzlerine de yansıdı. Güçlü olan zulme boyun eğmeyen ve mücadeleye devam edenlerdir. Güçlü olan devletin adaletsizliğine direnen halktır.”

Yarkadaş, “Zorlu ve mücadeleyle dolu bir sürece hazırız... Kimse bu sonuçlar karşısında umutsuzluğa kapılmasın” ifadesini de kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Oy kullandığınız sandıktan ne çıktı?

SONRAKİ HABER

Dersim ve Bingöl'de 54 bölgedeki yasak uzatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...