17 Nisan 2017 09:14

İrmez: Şırnaklılar Erdoğan'ın hayallerini boşa çıkardı

HDP'li Aycan İrmez, Şırnak'ta 'Hayır' çıkmasını değerlendirdi: Şırnak halkı Erdoğan ve arkadaşlarına gerekli cevabı vererek hayallerini boşa çıkardı. 

Paylaş

Geçtiğimiz yıl ilan edilen sokağa çıkma yasağı esnasında yüzde 70'i yerle bir edilen ve referandum sonuçlarının en çok merak edildiği merkezlerden biri de Şırnak ve ilçeleri idi. Oy verme işlemlerinin sona ermesi ile gözlerin çevrildiği bölgede, "Hayır" adeta rekor kırdı. 

Resmi olmayan sonuçlara göre, Şırnak genelinde yüzde 71.70 “Hayır”, yüzde 28.30 "Evet", İdil ilçesinde yüzde 69.96 “Hayır”, yüzde 30.04 “Evet”, Silopi ilçesinde yüzde 74.80 “Hayır”, yüzde 25.20 “Evet” ve 200’ü aşkın sivilin bodrumlarda öldürüldüğü Cizre ilçesinde ise yüzde 81.26 “Hayır”, yüzde 18.74 “Evet” oyu çıktı. HDP Şırnak Milletvekilli Aycan İrmez, bölgedeki sonuçları değerlendirdi. 

‘BOTANLILAR İRADELERİNİ TESLİM ETMEDİ’

Son yıllarda yükselen baskı politikalarına değinen İrmez, Şırnaklıların AKP’nin yürüttüğü politikalara “Hayır” dediğini vurguladı. Yasak döneminde Şırnak ve ilçelerinden binlerce insanın göç ettiğini anımsatan İrmez, “Buradan çıkacak referandum sonuçları çok önemliydi. Halk bir kez daha yaşanan bunca zulüm ve haksızlığa rağmen iradesini teslim etmedi ve haklarını korumaya dönük bir duruş sergiledi” dedi. 

‘TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN SANDIK BAŞINA GİDİLDİ’

Yüzde 70’i yerle bir edilen Şırnak merkeze dikkat çeken İrmez, şunları aktardı: “’90’lı yıllarda yaşanan baskı ve zulmün aynısı AKP tarafından sürdürüldü. Şırnak genel olarak ‘Hayır’ oy oranı ile yurt genelinde ikinci sırada. On binlerce devlet gücü buraya getirildi ve seçim günü oy kullanan herkes GBT kontrolünden geçirildi. Tüm bunlara rağmen halk sandık başına giderek iradesini ortaya koydu." 

‘ERDOĞAN’IN HAYALLERİ BOŞA ÇIKARILDI’

Şırnak genelinde yüksek bir “Evet” beklentisi olan AKP'nin hayallerinin tamamen boşa çıktığının altını çizen İrmez, “Botan’dan çıkacak oylardan umutluydular. Söylemlerinde bunu görüyorduk. Fakat bu halk her zaman dili ve hakları için mücadele etti. Botanlılar bir kez daha mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini gösterdi. Duruşu ile tarihe mührünü vurdu. Özellikle Şırnak halkı Erdoğan ve arkadaşlarına gerekli cevabı vererek hayallerini boşa çıkardı” ifadelerini kullandı.  (Şırnak/DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP: Referandum yenilenmelidir

SONRAKİ HABER

'En çok mühürsüz oy pusulası Güneydoğu'da'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...