17 Nisan 2017 03:21

‘YSK eliyle müdahale edilen referandum sonucunu tanımıyoruz’

HDK, resmi olmayan sonuçlar için "YSK eliyle müdahale edilen ve bütün süreci eşitsiz koşullarda örülen bu referandum sonucunu tanımıyoruz’ dedi. 

Paylaş

HDK, resmi olmayan sonuçlar için "YSK eliyle müdahale edilen ve bütün süreci eşitsiz koşullarda örülen bu referandum sonucunu tanımıyoruz’ dedi. 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), muhalefetin şaibe dediği referandumun resmi olmayan sonuçlarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

"Devletin bütün imkanlarıyla, eşitsiz koşullarda gerçekleşen 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Başkanlık Sistemi oylaması, sonuçları itibariyle de yeni meşruluk tartışmalarına zemin olmuştur. OHAL koşullarında yapılan Referandum’un daha önce de bizler açısından meşru tek sonucunun 'Hayır' olduğunu ifade etmiştik" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"YSK’nın referandum günü almış olduğu 'mühürsüz oyların geçerli sayılması' hukuksuz kararı, referandum sonucunun YSK eliyle iktidara kazandırılmaya çalışılmasından başka bir anlam ifade etmemektedir. Gayri-resmi ve şaibeli olan bu sonuçlar, AKP-MHP ittifakının İstanbul, İzmir, Ankara, Diyarbakır ve Van gibi büyükşehirler başta olmak üzere pek çok kentte yenildiğini ve Türkiye’de demokrasi, özgürlük, eşitlik ve barış isteyenlerin kazandığını bizlere net bir şekilde göstermiştir. Hayır cephesi etrafında gerçekleşen halkların demokrasi mücadelesi bu uğursuz ittifaka bu sonuçlar ile gerekli cevabı sandıkta vermiştir." 

'HAYIR KAZANDI' 

HDK açıklamasında şu vurguları yaptı: "Referandum sonuçları AKP’nin Kürdistan’da savaş, Türkiye’de baskı, zor ve yıldırma politikalarına karşı duruşu ifade etmektedir. Kürdistan’da özellikle abluka altında kalan kentler başta olmak üzere yüksek orandaki Hayır, Kürt halkının siyasi iradesine, kimliğine, kültürüne sahip çıktığının açık göstergesidir. 

Bizler Halkların Demokratik Kongresi olarak, YSK eliyle müdahale edilen ve bütün süreci eşitsiz koşullarda örülen bu referandum sonucunu tanımıyoruz. Zor koşullarda sürdürdüğümüz 'Tek Adam Sistemi’ne Hayır' mücadelemizi bundan sonra da ortaya çıkan en geniş zeminde kararlıkla devam ettireceğiz. Halklarımızı da demokratik direniş zemininde Hayır’a sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Hayır kazandı, Hayır mücadelesi yürütenler kazandı!" (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Alman seçim gözlemcisi: Polis gözlemcileri engelledi

SONRAKİ HABER

Kayyım atanan kentlerde ‘Hayır’ fark attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...