16 Nisan 2017 19:07

Alper Taş: Referandum hükümsüzdür, meşru değildir

Referandumun resmi olmayan sonuçlarının hileli ve hukuksuzca olduğunu söyleyen ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş, 'Bir şey kazandıkları yok.

Paylaş

ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş ve Barış Bloku Eşsözcüsü Bahadır Altay, resmi olmayan referandum sonuçlarını değerlendirdi.

BARIŞ BLOKU: SEÇİMİN ADİL OLMADIĞI ÇOK NET

Barış Bloku Eşsözcüsü Bahadır Altay, ülke genelinde yapılan seçim ihlal ve hilelerini birebir gözlemlediğini söyleyerek, “Burada bunu yapanlar Anadolu’nun birçok yerinde kim bilir neler yaparlar ki Kürt illerinde normal bir seçim olmadığını görüyorduk zaten. Sonuç bu hükümetin bu ülkeyi karpuz gibi ikiye bölme çabasını gösteriyor. Bu kadar gerginlik, toplumu bu kadar germek aslında tam bölme amaçlı bir şeydi. Bunda başarılı oldular kısmen. Rejim değişikliğini bundan sonra göreceğiz” dedi. Toplumun bundan sonra daha da kutuplaşacağının altını çizen Altay, seçimin adil olmadığının çok net olduğunu belirterek, “Kampanya ne kadar adil oldu ki seçim adil olsun? Bu koşullarda bile çıkan sonuç çok önemli bir başarıdır” dedi.

Sandıktan çıkan sonucun Kürtler açısından bir şey değiştirmeyeceğini hatırlatan Altay, “ Bundan sonra Kürtler ve HDP için bir şey değişmeyecek ama batıdakiler için çok şey değiştirecek. HDP’nin bundan fazla kaybedeceği bir şey yok. Daha ötesi ne olabilir ki? Batıdakilerin kaybedeceği çok çok şeyler var ama” değerlendirmesi yapıldı.

ÖDP: REFERANDUM MEŞRU DEĞİLDİR, İPTAL EDİLMELİDİR

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş da, mühürsüz oy pusulalarını geçerli sayan Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararına tepki göstererek, seçimin hileli, hurdalı ve hukuksuzca yapıldığına vurgu yaptı. Tüm bunlar düşünüldüğünde referandumun iptal edilmesi gerektiğini belirten Taş, “Bu hukuksuzluğu Anadolu Ajansı eliyle de ilan ettiler. Bu ilandan hareketle YSK’nın resmileşmemiş sonuçlarıyla fiili bir zafer ilan ettiler. Bir şey kazandıkları yok. Bu referandum hükümsüzdür, geçersizdir, meşru değildir, iptal edilmelidir” dedi.

Toplumun yarısının ‘Hayır’ dediği bir anayasa değişiklik paketi ile ülkeyi daha da kaosa sürüklemekten başka bir amaca hizmet etmeyeceğini belirten Taş, “Anayasa değişiklik paketinin Türkiye halkları tarafından reddedildiğini görmeleri gerekir. Bu seçimi iptal etmeliler” diyerek, fiili rejime karşı fiili direniş organlarını geliştirip güçlendirmek gerektiğine vurgu yaptı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan erken seçim yok taahhütü

SONRAKİ HABER

Antalya'da CHP'lilere silahlı tehdit iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...