16 Nisan 2017 14:46

Kürkçü: AA'nın sonuçları yanıltıcı, sandıkları koruyun

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü 'Anadolu Ajansı sayıları yanıltıcı. Sandığı koruyun' dedi.

Paylaş

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü Twitter üzerinden yaptığı açıklamada televizyonlarda yayınlanan Anadolu Ajansı'nın verdiği ilk sonuçların yanıltıcı olduğunu söyledi. Kürkçü, YSK ve HDP'nin verilerine göre seçimin başabaş gittiğini belirtti. Kürkçü sandıkları koruma çağrısında bulundu. Kürkçü'nün paylaşımı şöyle: “Kanal D'nin verdiği Anadolu Ajansı (AA) sayıları yanıltıcı. YSK ve HDP'ye göre seçim başa-baş. Kürt illerinde 34, 35, 01, 33'te Hayır önde. Sandığı koruyun”.

HDP PM ÜYESİ AKDEMİR: SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN

HDP Hukuk Komisyonu ve PM üyesi Pınar Akdemir, seçimde yaşanan ihlalleri değerlendirdi. Ellerine çok sayıda ihlal şikayeti ulaştığını, özellikle de AKP logolu araçlarının gezdiği yönünde çok sayıda şikayet geldiğini belirten Akdemir, bölge illerinde ise halka açık ve toplu oy kullanmaları yönünde baskı uygulandığını belirtti. Akdemir, "Urfa’da belli ilçelerde müşahitlerimiz polis zoruyla uzaklaştırıldı. İhlallere ilişkin itirazlarımızı yaptık ve hukuki süreci başlattık. Yurttaşlarımıza gidip sandıklara sahip çıkmaya çağrıyoruz. Yandaş medya moral bozmak için ‘evet’in önde olduğu gibi bir algı yaratıyor. Bizim veri tabanımızdan ‘hayır’ önde" dedi.

Akdemir, bu koşullarda yapılıp "evet" ile sonuçlanan referandumun meşruiyetinin tartışalacağını belirterek, “OHAL koşullarında gidilen bir referandumun meşruiyeti olamaz. Bölgede silahların altında bir seçim süreci yürütüldü. Son ana kadarda yapılabilecek tüm hilelere başvuracaklar" dedi. (Ankara/EVRENSEL)

İl il referandum sonuçlarını görmek için tıklayın.

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş’ın sandığından ‘Hayır’ oyu çıktı

SONRAKİ HABER

'Şili’de TV’ler Pinochet’i önde göstermişti, hayır kazandı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...