16 Nisan 2017 12:32

Marmara bölgesinde seçim ihlalleri had safhada

Marmara bölgesinde yaşanan sandık ihlallerine karşı HDP İstanbul İl Örgütü’nde kurulan Kriz Masası’na gelen ihlaller dikkat çekiyor.

Paylaş

Anayasa değişikliğinin oylandığı referandum seçimleri için sabahın erken saatlerinde başlayan oy kullanma işlemleri devam ediyor. Marmara bölgesinde yaşanan sandık ihlallerine karşı HDP İstanbul İl Örgütü’nde kurulan Kriz Masası’na gelen bazı ihlaller şu şekilde:

Arnavutköy'de bir ilkokulda oyunu kullanan Turgay Hisoğlu isimli yurttaş, "Evet" yönünde kullandığı oyunun resmini çekti. Sandık görevlileri tarafından hakkında tutanak tutularak Hisoğlu'nun kullandığı oy iptal edildi. Sarıyer Üstay Villaları 1272 No’lu sandıkta oy kullanan bir polis memurunun fotoğraf çekerken yakalanması sonucu sandık görevlileri polis memurunun oyunu iptal etti. Esenyurt Ali Kul Çok Programlı Lisesi’nde de oy kullandığı esnada fotoğraf çektiği tespit edilen bir seçmenin oyu da yine görevlilerince iptal edildi. Bahçelievler Yayla İlköğretim Okulu’nun 1105 Nolu sandığında görevli AK Partili bir kadın, açık oy kullandığı için tutanak tutularak oyunun iptali için YSK’ye itiraz edildi. Tutanağın ardından kadın, "Ben AKP yöneticisiyim” dedi.

Birçok okulda oy pusulaları eksik çıkarken, Çekmeköy’de bulunan Sultançiftliği Ortaokulu’na getirilen bazı oy torbalarının da açık olduğu görüldü. Bazı zarfların ise mühürsüz olması dikkat çekti. Bağcılar Koca Ragıp Paşa İlkokulu’nda 4213 Nolu sandıkta oy zarfları ve pusulalarında mühür olmadığı tespit edildi. Tutanak tutulmasına da AK Partililer tepki gösterdi. 120 oy zorla tutanak altına alındı. Birçok ilçede 142 belgesi olmadan oy kullanılmaya çalışılıyor. 1068 Nolu sandıkta bir polis, 142 belgesi olmadan oy kullandı. Oy kullanılmasının ardından sandık kurul üyelerinin itirazı üzerine tutanak tutuldu. Avcılar Tahtakale Mahallesi Şehit Şerife Bacı İlkokulu'nda karşılama komitesi kuran AK Partililerin, gelen seçmenleri “Evet” oyu vermeye yönlendirdiği öğrenildi. İstanbul Arnavutköy'deki bir okulda, oylama sırasında “Tercih” mührü yerine “Evet” mührü kullanıldığı tespit edildi, tutanak tutuldu. Öte yandan seçim yasaklarına rağmen İstanbul’un birçok ilçesinde “Evet” pankartlarının asılı olduğu görüldü.

Kağıthane’deki Mehmet Akif Ersoy okulunda okul sorumlusu olan HDP’li Arif Bor kalp krizi geçirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Hayır'lı hadisin üstü kapatıldı

SONRAKİ HABER

Maltepe’de sandık seferberliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...