16 Nisan 2017 00:31

Rüya gibi eşleşme: Harden, Westbrook’a karşı

Mithat Fabian Sözmen NBA’de bugün başlayan Play-Off ilk tur eşleşmelerini yazdı.

Paylaş

Mithat Fabian Sözmen

NBA’de bugün 4 Play-Off ilk tur eşleşmesi başlıyor. Günün ilk maçı Doğu Konferansı’nı 4 ve 5. sıralarda tamamlayan Washington Wizards ile Atlanta Hawks arasında yapılacak.

WIZARDS-HAWKS

Bu sezon John Wall ve Bradley Beal önderliğinde önemli bir çıkış yakalayan, Markief Morris, Otto Porter, Marcin Gortat, Bojan Bogdanovic gibi etkili rol oyuncularıyla dişli bir play-off takımı haline gelen Wizards, ilk ciddi sınavını Hawks karşısında verecek.

Al Horford ve Jeff Teague’in gitmesiyle yeniden yapılanan Hawks ise savunmada gösterdiği direnci hücumuna da yansıtmak zorunda. Bu anlamda özellikle Oyun Kurucu Dennis Schroder’in Wall karşısında geri adım atmaması kritik öneme sahip.

Normal sezonda oynanan dört maçın üçünü Wizards kazanmıştı.
Tahmin: Wizards 4-2.

WARRIORS-TRAIL BLAZERS

Pazar gününün ikinci maçında Golden State Warriors, Portland Trail Blazers’ı ağırlıyor. Sezonu 67 galibiyet 15 yenilgiyle tamamlayan Warriors, böylece üç sezon üst üste 67 galibiyet ya da üstünü elde etmiş oldu. Warriors, geride bıraktığımız 2 yılda bir şampiyonluk elde etmiş, geçtiğimiz yıl ise finalde Cleveland’a kaybetmişti.

Kevin Durant’in katılımıyla bu sezon daha da iyi bir takım haline gelen Warriors’ı değil yenmek yavaşlatmak bile Portland için çok zor olacaktır. Hele ki takasla kadroya eklenmesi sonrası takımın play-off kaderini değiştiren Pivot Jusuf Nurkic’in durumunun belirsiz olduğu koşullarda.

Warriors, normal sezon maçlarında dörtte dört yapmıştı. Bir Play-Off takımını 8 kez üst üste yenmek kolay değil ancak Stephen Curry ve arkadaşları zor görünen şeylerin üstesinden kolayca gelmeyi seviyor. Süpürgeler göreve!

Tahmin: Warriors 4-0.

CELTICS-BULLS

Tüm genç oyuncuları, genç koçu ve leziz draft seçim haklarıyla Boston Celtics’in geleceği parlak bir takım olduğu biliniyor ancak onlar Doğu Konferansı liderliğini de bu yıl itibariyle ellerine geçirdiler. Bunun play-offa ne kadar yansıyacağı ise şüpheli. Celtics’in halen kendisini ispat etmesi gerekiyor.

Normal sezonda iki kez yenildikleri Chicago Bulls onlar için iyi bir test. Jimmy Butler, Dwyane Wade ve elbette eski oyuncuları Rajon Rondo, onları zorlamaya çalışacaktır. Ancak play-offa kalabilmek için dahi sezon sonu atağına ihtiyaç duyan Bulls’un işi hiç de kolay değil.

Tahmin: Celtics 4-2.

ROCKETS-THUNDER

İşte herkesin heyecanla beklediği eşleşme: Normal sezonu inanılmaz istatistiklerle tamamlayan, takımlarını beklenenden çok daha iyi seviyelere taşıyan James Harden’ın Houston Rockets’ı ve Russell Westbrook’un Oklahoma City Thunder’ı.

Normal sezondaki 4 maçın 3’ünü kazanan ve ligin en iyi hücum takımlarından biri olan Rockets, kuşkusuz favori. Harden ve Westbrook, her gece triple-double’la flörtlerini sürdürecek ve etkileyici rakamlarla oynayacaktır ancak sonucu onlara eşlik eden isimler belirleyecek. Bu konuda Rockets, çok daha avantajlı. 7 maçlık bir seride Thunder’ın Rockets’ın hücum gücünü alt etmesi kolay değil.

Tahmin: Rockets 4-3. 

ÖNCEKİ HABER

Bölgesel Amatör Lig’de kontenjan yangını

SONRAKİ HABER

İsyana öncülük eden kadınlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...