15 Nisan 2017 15:36

TAYAD, hasta mahpusların bırakılmasını istedi

TAYAD'lı aileler hasta mahpus Mesude Pehlivan ve Selmani Özcan'ın durumuna dikkat çekerek, hasta mahpusların serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD), Taksim Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelerek hapishanelerde sürgün, görüş yasakları, sevk ve saldırılara karşı açıklama yaptı. Hasta mahpus Mesude Pehlivan ve Selmani Özcan'ın durumuna dikkat çekildi.  

"Devrimci tutsaklar onurumuzdur", "Mesude Pehlivan Serbest bırakılsın" , "Hasta tutsaklar onurumuzdur" sloganları atan aileler "Sohbet hakkı uygulansın. Hasta tutsaklar serbest bırakılsın. Kitap sınırlaması kaldırılsın" pankartı taşıdı. TAYAD'lı aileler adına yapılan açıklamada hasta mahpus Mesude Pehlivan ve Selmani Özcan'ın durumuna dikkat çekildi. Mesude Pehlivan'ın kanser hastası bir mahpus olduğuna dikkat çekilerek, "Ömrünün 16 senesini Bayrampaşa, Bakırköy ve Silivri Hapishanesinde geçirmiş 52 yaşında bir devrimcidir. 19-22 Aralık 2000'de yapılan "Hayata dönüş" katliamı sırasında kullanılan kimyasal gazlar sonucunda kanser hastalığına yakalanmıştır" denildi. Hasta mahpus Selmani Özcan'ın 25 yıldır cezaevinde olduğu söyleyen TAYAD'lı aileler şunları aktardı: "Tekirdağ 2 No'lu F tipi hapishanesinde ameliyat için getirildiği Edirne F Tipi hapishanesinde tek başına ihtiyaçlarını, temizliğini karşışayacak durumda olmadığı doktor raporuyla belirtilmesine rağmen, tek kişilik hücrede tutulmaktadır.” (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

ÖHP İzmir: Açlık grevindekilere müdahale edilecek

SONRAKİ HABER

Tarım ve orman arazisi kalker ocağına kurban edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...