26 Haziran 2012 11:39

Dağlıca’da ölen PKK’liler toprağa verildi

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Dağlıca bölgesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren PKK’liler Yılmaz Kırtay, İbrahim Daşçı ve Halime Küze’nin cenazeleri toprağa verildi.Yılmaz Kırtay’ın cenazesi, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, İbrahim Daşçı’nın cenazesi Siirt&

Dağlıca’da ölen PKK’liler toprağa verildi
Paylaş

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Dağlıca bölgesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren PKK’liler Yılmaz Kırtay, İbrahim Daşçı ve Halime Küze’nin cenazeleri toprağa verildi.

Yılmaz Kırtay’ın cenazesi, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, İbrahim Daşçı’nın cenazesi Siirt’te defnedildi. Siirt’teki cenaze töreninde konuşan DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Kürtlerin savaş istemediklerini belirterek, “Kürtler ölümden yana değil, özgür ve eşit bir yaşam istiyor” dedi. Halime Küze’nin cenazesi ise Batman’da toprağa verildi. Buradaki törende konuşan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Kürt sorununu çözmenin yolunun konuşmak ve dinlemekten geçtiğini belirterek, “Çözüm gençlerin eline silah alma nedenini ortadan kaldırmak, konuşmak ve dinlemektir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BM’ye Suriye mektubu gönderildi

SONRAKİ HABER

Hakkari’de çatışma: 1 asker yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...