15 Nisan 2017 07:04

Yüksekova'da sandık başkanlarının tamamı AKP'li

HDP Yüksekova İlçe Eşbaşkanı Bahattin Keremoğlu, Yüksekova'da sandık başkanlarının tamamının AKP üyelerinden oluştuğunu açıkladı.

Paylaş

Hakkari Yüksekova'da yarın kurulacak 212 sandık başkanının tamamında AKP üyeleri görevlendirilirken, HDP Yüksekova İlçe Eşbaşkanı Keremoğlu, halka çağrıda bulunarak, “Sandıkları koruyalım” dedi. 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart 2016 tarihinde ilan edilen ve 79 gün süren sokağa çıkma yasakları döneminde harabeye dönen Cumhuriyet, Güngör, Kuruköy (Maxsudava) mahallelerindeki sandıklar da başka mahallelere taşındı. Referandum için il genelinde kurulacak 212 sandık başkanının tamamı AKP üyelerinden seçildi. 

Yüksekova halkına çağrıda bulunan HDP Yüksekova İlçe Eşbaşkanı Bahattin Keremoğlu, yıkılan bir ilçe olarak seçime gittiklerini hatırlatarak, "Büyük yıkım yaşayan Yüksekovalılar çevre il ve ilçelere yerleşmek zorunda kaldı. Buralara yerleşen Yüksekovalıların oyları muhtarlıklara gelmiş. Çoğuna ulaştık buralara yerleşmek zorunda kalanlar oy günü Yüksekova'ya gelip oy kullanacak" dedi.

İlçe ve köyler olmak üzere toplam 212 sandığın başkanları AKP üyelerinden seçildiğini kaydeden Keremoğlu, parti olarak her sandık için bir kişinin görevlendirildiğini söyledi. 

SANDIKLAR HALKA EMANET 

Kentte seçime ilginin yoğun olduğunu belirten Keremoğlu, 59 bin 341 seçmenin bulunduğu ilçede, ilçe dışında olanlarla dahi iletişim halinde olduklarını söyledi. Keremoğlu, “Sandıkları sahiplenme durumu var. Tüm sandıklar da görevli arkadaşımız var. Sandıkta görevli arkadaşlarımız eğitimlerini de aldılar. Köylerdeki oyların güvenliği daha çok köy halkına teslim. Orada oluşacak bir haksızlık durumunda köylüler ile iletişime geçerek oraya ekip göndereceğiz” diye konuştu. 

‘OYLARIN TAŞINDIĞI YERDEN AYRILMAYACAĞIZ’ 

Sandık güvenliği konusunda endişelerini dile getiren Keremoğlu "Oy kullanım saatinden sonra oylar devletin ellinde olacak OHAL durumu da kullanılarak ihlaller olabilir. Biz bunlara karşın önlemlerimizi alacağız. Oyların taşındığı yerden ayrılmayacağız" dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Şemdinli-Yüksekova karayoluna heyelan düştü

SONRAKİ HABER

IRNA: Doğu Azerbaycan’da sel 18 can aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...