26 Haziran 2012 11:38

BM’ye Suriye mektubu gönderildi

TSK’ye mensup savaş uçağının Suriye tarafından düşürülmesinden sonra Türkiye, Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde diplomasi trafiğini artırdı.Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Ertuğrul Apakan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Dönem Başkanı, Çin’in BM Daimi Temsilcisi

BM’ye Suriye mektubu gönderildi
Paylaş

TSK’ye mensup savaş uçağının Suriye tarafından düşürülmesinden sonra Türkiye, Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde diplomasi trafiğini artırdı.

Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Ertuğrul Apakan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Dönem Başkanı, Çin’in BM Daimi Temsilcisi ve Büyükelçi Li Baodong’a, konuyla ilişkin mektubu sundu.

Mektubun, Genel Asamblesi ve Güvenlik Konseyinin belgesi olarak yayınlanması talep edilirken, Türkiye’nin, her şeyden önce arama ve kurtarma çalışmalarına odaklandığı kaydedildi. Ayrıca metinde, tüm olgular tespit edildiğinde “düşmanca” eyleme yanıt olacak önlemlerin kapsamını kararlaştıracağını ifade edildi. Yaşanan sürece dair bilgilerin paylaşıldığı mektupta, şunlar kaydedildi: “Türkiye, uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını saklı tutuyor. Uluslararası hava sahasındaki bu saldırı, Suriye makamlarınca Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik düşmanca bir eylemdir. Ve biz bunu kuvvetli biçimde kınıyoruz.”

BASINA KAPALI OTURUM

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ayrıca dün Suriye’de faaliyetleri bir süre önce askıya alınan BM Gözlemci Misyonu (UNSMIS) ile ilgili basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Madımak’ta buluşmak vicdani bir görevdir

SONRAKİ HABER

Dağlıca’da ölen PKK’liler toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...