15 Nisan 2017 02:44

Oyunu kullan oyunu takip et

Siyasi partiler ve bağımsız oluşumlar sandık güvenliğinin önemine dikkat çekerek 'oyuna sahip çık' çağrısı yapıyor

Paylaş

Referandumda 55 milyon 336 bin 960 seçmen 164 bin sandıkta oy kullanacak.

Mecliste bulunan ve referandumda hayır diyen CHP ve HDP sandık güvenliği için çalışmalarını sürdürüyor. Diğer yandan bağımsız oluşumlarda sandık güvenliği için çalışmalarını hızlandırdı. Bu seçimde evet ve hayır oyları bıçak sırtı... Bir oyun bile önemi büyük... Haliyle, oy kullanmak kadar sandığa sahip çıkmak da önemli.

CHP sandık güvenliği için 300 bin sandık kurulu ve müşahitle sandık başında olacak.

CHP sandık bazlı olarak takip ettikleri yazılımı referandum için de güncelledi. 81 il 970 ilçedeki sandıklardan çıkacak sonuçları da bu yazılım aracılığıyla YSK’nin sonuçlarıyla an an karşılaştırılacak. HDP de benzer bir yazılım geliştirdi. HDP ise 100 binin üzerinde sandık görevlisi ve müşahit belirdi. 

T3 UYGULAMASI

Seçim güvenliği için sadece siyasi partiler değil gönüllü oluşumlarda yüzlerce aktivist ile referandum günü sandık günü sahada olacak. Oy ve Ötesi, Oy’um Güvende, Demokratik İtiraz Hareketi ile Hayır ve Ötesi gibi birçok bağımsız oluşum sandık ve sonuçların güvenliği için bir süredir çalışmalar yürütüyor.

Oy ve Ötesi Derneği seçimlerde kullandığı T3 (Türkiye Tutanak Teyit) sistemine ek olarak yepyeni bir mobil uygulama geliştirdi. T3 Tutanak Gönder” mobil uygulaması IOS ve Android uygulama mağazalarından ücretsiz olarak indirilebilecek. Uygulamayı indiren herkes, bu uygulama üzerinden 16 Nisan günü ıslak imzalı ve mühürlü sandık sonuç tutanağının fotoğrafını çekip T3 sunucularına gönderebilecek. 
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Hayır’ yeni bir yolun başlangıcı olacak

SONRAKİ HABER

Maddeleri bir kez daha okumadan oy kullanmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...