26 Haziran 2012 11:37

Madımak’ta buluşmak vicdani bir görevdir

Sivas Madımak Oteli’nde 33 Alevi yurttaş ile 2 otel emekçisinin yakılarak katledilmesinin üzerinden 19 yıl geçti. Yıllardır ‘adalet’ arayan Aleviler ve yaşamını yitirenlerin aileleri bugüne kadar gaz bombalı, coplu saldırılara maruz kaldılar. Davaya ilişkin açılan davalarda hukuk işlemedi, adeta katliamcılar aklandı. Yine tarihe

Madımak’ta buluşmak vicdani bir görevdir
Paylaş

Mülkiyeliler Birliği’nde,  düzenlenen basın toplantısına, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) temsilcileri, ABF temsilcileri, Kızılırmak Dernekler Federasyonu Başkanı Yusuf Şahin, Alevi ozan Dertli Divani, Sivas’ta yakınlarını kaybeden aileler, BDP İl Eşbaşkanı Ahmet Aday, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Ayber’in yanı sıra çok sayıda kurum ve parti yöneticisi katıldı.

BAŞKANLAR MADIMAK’TA OLACAK

PSAKD Genel Başkanı Bülbül, birçok siyasi partiye Sivas’ta yapılacak mitinge ilişkin ziyaretlerde bulunduklarını ve mitinge büyük bir destek verileceğini söyledi. Bülbül, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’ın da Sivas’ta yapılacak mitinge katılacaklarını bildirdi. Başta PSAKD’ın 70 şubesinin ve Alevilerin çatı örgütü olan ABF’ nin bünyesindeki 34 örgütlü kurumun yapılacak miting için geniş çalışmalar sürdürdüğünü belirten Bülbül, bu yıl Avrupa’nın ve Türkiye’nin birçok yerinden geniş bir katılımın olacağına da vurgu yaptı. “Sivas yürüyüşüne katılmak insani bir sorumluluk, Madımak’ta buluşmak vicdani bir görevdir” diyen Bülbül herkesi Sivas’ta binlerce kişinin katılımıyla yapılacak mitinge davet etti.

ANKARA’DA DA MİTİNG OLACAK

Resmi yazışma ve görüşmelerde şu ana kadar bir sıkıntının çıkmadığını belirten Bülbül, “anma programımıza ümit ediyoruz ki; Alevilere yönelik yeniden bir katliam girişimine denk saldırı türleri sergilenmez” diyerek geçtiğimiz yıl Sivas’ta yapılan mitinge yapılan polisin saldırısını hatırlattı. Sivas’ta yapılacak yürüyüş ve miting saatlerinin de belirlendiğini belirten Bülbül, saat 11.00’de Mevlana Meydanı’nda buluşarak Madımak oteli önüne kadar yürüyüş yapılacağını saat 12.00’de otel önünde mitingin başlatılacağını bildirdi.

Ankara mitingi için de saat 17.00 ‘de Toros Sokak’ta toplanacaklarını ve saat 18.00’de Kolej Meydanı’nda olacaklarını aktaran Bülbül, Sivas’a katılım gösteremeyen bütün herkesin Ankara’daki mitinge katılmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)


KAYIP ANITIN AKIBETİNİ SORDU

Sivas’ta ‘Pir Sultan Abdal Kültür Şenlikleri’ nde Sivas’a dikilen ‘Ozanlar Anıtı’ nın akıbetini soran Bülbül, heykelin kayıp olduğuna dikkat çekti. Bülbül, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a, “Bu heykelle ilgili olarak bütün bildikleriniz nelerdir? Heykelin nerede olduğunu biliyor musunuz? Heykel Bakanlık envanterlerinde kayıtlı mıdır?​” şeklinde sorular yöneltti. Dönemin Kültür Bakanı Fikri Sağlar’a da çağrıda bulunan Bülbül, Sağlar’ın kendisini demokrat olarak tanıttığını fakat Sivas katliamına dair bütün bildiklerini sakladığını, sessiz kalmayı tercih ettiğini söyledi. Bülbül, Sağlar’ı bütün bildiklerini açıklamaya çağırdı.

KESK PSAKD’IN MÜSAHİP KURUMUDUR

Dün KCK adı altında yapılan operasyonlar sonucu KESK ve bünyesinde bulunan sendikalara yönelik yapılan gözaltıları eleştiren Bülbül, KESK ve bağlı sendikalarının PSAKD’ın dost ve müsahip kurumu olduğunu söyledi. Bu süreçte kurumların yanında olmayı sürdüreceklerini ifade eden Bülbül, “KCK adı altında yapılan saldırılar düşünce ve örgütlenme özgürlüğüne yapılan bir saldırıyı aşmış adeta yaşam hakkına müdahaleye dönüşmüştür” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Yunan bakan 1 haftada istifa etti

SONRAKİ HABER

BM’ye Suriye mektubu gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...