15 Nisan 2017 01:15

İzmir Valiliği OHAL’e dayanarak işçiyi işten attı

İzmir Valiliği OHAL Alt Komisyonu, İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan Cem Barış Çakıl isimli bir işçiyi işten çıkardı.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

İzmir Valiliği OHAL Alt Komisyonu, İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan Cem Barış Çakıl isimli bir işçiyi işten çıkardı. Valiliğin elinde hazır bir liste olduğu ve işten çıkarmaların önümüzdeki günlerde devam edeceği öğrenildi.

667 Sayılı OHAL kararnamesi ile kurulan İzmir Valiliği Olağanüstü Hal Alt Komisyonu, 27 Mart tarihinde verdiği kararla, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZBELCOM’da çalışan Cem Barış Çakıl isimli işçinin işten çıkartılmasına karar verdi. Kararın gerekçesi ise gizli tutuluyor. 

2008 Haziranı’ndan beri Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan ve son olarak İZSU’nun Yenişehir Binası’nda kaçak su araştırma personeli olarak görev yapan Çakıl, Belediye-İş İzmir 2 No’lu Şube’nin de üyesi. Daha öncesinde Gezi Davası’nda yargılanan ve beraat eden Çakıl aynı zamanda OHAL Kararnamesi ile kapatılan İzmir Demokratik Haklar ve Kültür Derneği’nin de üyesiydi. 

‘MÜCADELEMİZDEN GERİ DÜŞMEYECEĞİZ’

Gazetemize konuşan Çakıl, süreci yargıya taşımaya hazırlandığını söyledi. Çakıl “OHAL ile birlikte devrimci, demokratlara yönelik baskılar daha da artıyor. Binlerce KESK üyesi öğretmen, sağlık emekçisi ve akademisyene yönelik ihraçlar, belediyelere de yansımış durumda. FETÖ operasyonu adı altında başlatılan operasyonun aslında ne kadar aldatmacı olduğunun göstergesidir. Daha öncesinde açılan davalar ve soruşturmalar sonucunda haklı olduğumuz ortaya çıktı. İşçi sınıfı baskı ile susturulmak isteniyor. Bizi açlık ve sefalete mahkum ederek mücadelemizden geri düşürmeye çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Demokratik ve yasal düzlemde de mücadelemizi sürdüreceğiz.” 

Üyelerinin işten çıkarılması ile konuştuğumuz Belediye-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Metin Şanlı “Arkadaşımız haksız yere işten çıkarılmıştır. İşe geri dönmesi için gerekli olan desteği vereceğiz. Yalnız değildir. OHAL’e dayanarak çok sayıda arkadaşımız işten çıkarıldı, cezaevlerine gönderildi. OHAL emekçiler üzerinde sindirme politikası olarak kullanılarak amacından saptırılıyor” diye konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

‘Bu toprakların kültürü tanrıçalara sahip çıkalım!’

SONRAKİ HABER

PETKİM işçisi isyan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...