26 Haziran 2012 11:30

Yunan bakan 1 haftada istifa etti

YUNANİSTAN’da Yeni Demokrasi Partisinin (YDP) ilk sırada bitirdiği seçimden sonra kurulan yeni kabinede maliye bakanı olarak görevlendirilen Vassilis Rapanos, istifa etti. Böylece maliye bakanı bu göreve geldikten sadece bir hafta sonra istifa etmiş oldu. Rapanos’un istifasını başbakanlık kabul etti.Maliye bakanı olarak atandığı sırada Merkez

Yunan bakan 1 haftada istifa etti
Paylaş

YUNANİSTAN’da Yeni Demokrasi Partisinin (YDP) ilk sırada bitirdiği seçimden sonra kurulan yeni kabinede maliye bakanı olarak görevlendirilen Vassilis Rapanos, istifa etti. Böylece maliye bakanı bu göreve geldikten sadece bir hafta sonra istifa etmiş oldu. Rapanos’un istifasını başbakanlık kabul etti.
Maliye bakanı olarak atandığı sırada Merkez Bankası Başkanlığını yürüten Rapanos, mide ağrısı şikayetiyle cuma günü hastaneye kaldırıldığı için yemin törenine katılamamıştı; kendisi halen hastanede tedavi görüyor. Hükümetin bir sözcüsü Rapanos’un sağlık durumunu “kronik” olarak niteledi.

SAMARAS DA AMELİYAT OLDU

Sağlık sorunları Başbakan Samaras’ın da Avrupa Birliğinin (AB) bu haftaki zirve toplantısını kaçırmasına neden oldu. Samaras retinasından operasyon geçirmişti; yetkililer Başbakanın sağlığının iyiye gittiğini söyledi.
Samaras’ın göz ameliyatı, sadece AB zirvesini değil, Yunanistan’a kaynak aktaran kuruluşların temsilcilerinin Atina’ya yapacakları ziyareti de olumsuz etkiledi. AB, Avrupa Merkez Bankası ve IMF’nin temsilcileri Atina ziyaretini erteledi.
Atina’daki toplantıda, bu üçlünün Yunanistan’a açtığı 130 milyar avroluk kredinin koşullarıyla ilgili görüşmeler yapılacaktı. Yunanistan, kurtarma paketinin koşullarını yerine getirmesi için yoğun uluslararası baskı altında bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yasadışı yerleşimin yeri değişiyor

SONRAKİ HABER

Madımak’ta buluşmak vicdani bir görevdir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...