15 Nisan 2017 00:51

Metal fabrikasında referandum  konuşmaları

Kayseri'den bir metal işçisi işyerindeki referandum konuşmalarını Evrensel'e yazdı

Paylaş

Metal işçisi
Kayseri

Merhaba;
Ben 21 yaşındayım ve Kayseri’de bir metal fabrikasında çalışıyorum. Referanduma son bir kaç gün kala çay molalarında, bantta, yemekhanede... Kısacası her yerde pazar günü yapılacak olan seçim tartışılmaya devam ediyor. Ben de kendi fabrikamda tanık olduğum tartışmaları size aktaracağım.

Liderlerin etkisinde kalan, fikirlerini onların konuşmalarına göre şekillendiren arkadaşlarımızdan bir tanesi cumhurbaşkanının “Hayır diyenler teröristtir!” söylemine karşı olduğunu ifade etti. MHP’li bir abimiz ise, “Asıl ülkesini sevenler hayır der!” diye ekledi. İlk önce hayır vermeyi düşündüğünü ancak CHP’li bir milletvekilinin geçtiğimiz günlerde dile getirdiği “Evet diyenleri denize dökeriz” sözü üzerine evet vermeye karar verdiğini söyleyen arkadaşımız ise “Seçim yapılırsa yapılır ama bu nefret dolu sözlerden uzak durmalıyız ve kimsenin kalbini kırmaya hakkımız yok” dedi.

Özellikle gençler tarafından tartışılan “18 yaşında milletvekili seçilebilme“ maddesi için 2 yıl kuyumcuda çalışıp, atıldıktan hemen sonra metal fabrikasında işe başlayan 19 yaşında bir arkadaşımız ise gülerek “Ağabey ben zaten kendimi yönetemiyorum, koca ülkeyi nasıl yöneteyim?” dedi. Ardında da hayır diyeceğini dile getirerek “Zaten bizi de milletvekili yapmazlar. Onun için bile para lazım, bizde nerede o lüks. 3 kuruş için günde 10 saat çalışıyoruz” dedi. 10 yıl fabrikada çalışıp emekli olduktan sonra aynı fabrikada çalışmaya devam eden ve referandumda “Evet” vereceğini söyleyen abimizin oğlu astsubay. “Çözüm sürecinin” hemen ardından askerde vurulmuş. Eğer sandıktan “Evet” çıkarsa o huzur dolu günlere tekrar dönüleceği düşüncesinde.

ÖNCEKİ HABER

Son şampiyonun beklediği an geldi

SONRAKİ HABER

Dersimli kadınların referandum değerlendirmesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...