15 Nisan 2017 00:44

Son şampiyonun beklediği an geldi

Mithat Fabian Sözmen bu gece oynanacak olan Play-Off mücadelesi ilk tur maçlarını yazdı.

Paylaş

Mithat Fabian SÖZMEN

NBA’de 2017 Play-Off mücadelesi bu gece oynanacak ilk tur maçlarıyla başlıyor. Gecenin açılış karşılaşması Cleveland Cavaliers ile Indiana Pacers arasında oynanacak.

CAVS-PACERS

Normal sezonu 51 galibiyet 31 yenilgiyle kapatan son şampiyon Cleveland Cavaliers, sezon boyunca lige yeterince konsantre olamamakla, özellikle savunmada gerekli eforu sarf etmemekle eleştirilmişti. LeBron James ve arkadaşları işlerin ciddiye bindiği Play-Off’la birlikte bu sorunları geride bırakacaklarını öne sürüyor. Ancak sezon boyunca edinilen kötü alışkanlıkların bir anda terk edilmesi de kolay olmasa gerek.

Cavs normal sezonda Pacers’a karşı 3 galibiyet 1 yenilgi aldı. İki takım arasında oynanan son maçı Cleveland, evinde 2 uzatma sonunda 135-130 kazandı. Pacers ise normal sezonu 42 galibiyet 40 yenilgiyle tamamladı.

6 yıldır NBA finallerine ulaşmayı başaran ve 3 şampiyonluk yaşayan LeBron James, Miami Heat forması giyerken 2013 Play-Off Doğu finalinde Indiana Pacers’la 7 maçlık bir seri oynamış ve 4-3’le kazanan taraf olmuştu. İki takım 2014 Doğu finalinde de karşılaşmış bu kez James’in takımı Paul George ve arkadaşlarını 4-2’yle geçmişti. O günlerden kalma ‘renkli ve tartışmalı’ figür Lance Stephenson’ın da yeniden Pacers’ta olduğunu hatırlatalım.

Tüm bunların ötesinde hatırlatılması gereken önemli şeyse şu: LeBron James’in takımları Play-Off’ta hiç ilk turda elenmedi.

(Tahmin: Cleveland 4-1)

RAPTORS-BUCKS

Doğu’da gecenin ikinci maçında sezonu 51 galibiyet 31 yenilgiyle tamamlayan Toronto Raptors, 42 galibiyet 40 yenilgili Milwaukee Bucks’ı ağırlayacak. Bu sezon Bucks’a karşı 3 galibiyet 1 yenilgi alan Raptors, geçtiğimiz sezon Doğu finali oynamıştı. Ancak Raptors, bu yıl yaptığı takaslarla farklı bir takım havasına büründü. Cleveland’ı yenebilecek bir kadro yapısı oluşturmaya çalışan Kanada ekibinde Serge Ibaka ve P.J. Tucker, savunmaya katkısıyla öne çıkıyor. Bucks karşısında Toronto’nun kaderini ise DeMar DeRozan ve Kyle Lowry’nin performansı etkileyecek. Özellikle sakatlıktan yeni dönen Lowry’nin Matthew Dellavedova’nın savunması karşısında ne kadar zorlanacağı merak konusu. Bucks’ın en önemli kozu ise elbette ‘Sezonun en çok gelişme kaydeden oyuncusu’ ödülünü almasına kesin gözüyle bakılan Giannis Antetokounmpo.

(Tahmin: Raptors 4-2)

CLIPPERS-JAZZ

İlk turun en heyecanlı eşleşmelerinden biri Batı 4.’sü Los Angeles Clippers ile 5.’si Utah Jazz arasında olacak. Ligin en iyi iki pota altı savunmacısı DeAndre Jordan ile Rudy Gobert’i de karşı karşıya getiren mücadele, Chris Paul ile Blake Griffin’in birlikte son Play-Off denemesi olabilir. İki takım da bu sezon 51’er maç kazandı, aralarında oynadıkları maçlarda ise Clippers’ın 3-1’lik üstünlüğü bulunuyor. Sezon boyunca sakatlıklardan çok çeken Utah Jazz için oyun kurucusu George Hill’in performansı kritik. Jazz, Hill’le çıktığı 49 maçta 33 galibiyet aldı. Hill’in Paul karşısında nasıl duracağı da önemli. 2012’den bu yana ilk kez Play-Off’a yükselen Utah Jazz, Boris Diaw, George Hill ve Joe Johnson gibi tecrübeli isimleriyle bu handikabı atlatmak istiyor.

(Tahmin: Jazz 4-3)

SPURS-GRIZZLIES

BATI Konferansı’nda ilk tur rekabeti San Antonio Spurs ile Memphis Grizzlies arasındaki maçla başlıyor.
Tim Duncan’sız ilk Play-Off koşusuna hazırlanan Spurs makinesi, kadrodaki değişikliklere rağmen normal sezonu 61 galibiyet 21 yenilgiyle ve ligin en iyi ikinci performansıyla tamamladı. Bu sezon Grizzlies’e karşı zorlu maçlar oynayan Spurs, 2 galibiyet 2 yenilgi aldı. Spurs’un kazandığı maçlardan biri uzatmadaydı. Ancak Memphis’te ligin en iyi dış savunmacılarından Tony Allen’ın ilk turda oynayamayacağı açıklandı. Grizzlies’te Mike Conley ve Marc Gasol’un fazla mesai yapması gerekiyor. Yine de bu Kawhi Leonard’ın öncülüğündeki Spurs’u durdurmaya yetmeyecektir.

(Tahmin: Spurs 4-1)

YARIN: Tahminlere pazar gecesi 
başlayacak serilerle devam edeceğiz.

ÖNCEKİ HABER

36. İstanbul Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu

SONRAKİ HABER

Metal fabrikasında referandum  konuşmaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...