26 Haziran 2012 11:29

Yasadışı yerleşimin yeri değişiyor

İSRAİLLİ yetkililer mahkeme kararı üzerine Batı Şeria’daki yasadışı Ulpana Yahudi yerleşim bölgesini boşaltmaya başladı.Ancak bölgede bulunan 30 aile geçici olarak Beit El ana yerleşim bölgesine taşınacak. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu bu yerleşim biriminde 300 yeni konutun yapılması emri verdi.Bu girişim, yerleşimci hareketin

Yasadışı yerleşimin yeri değişiyor
Paylaş

İSRAİLLİ yetkililer mahkeme kararı üzerine Batı Şeria’daki yasadışı Ulpana Yahudi yerleşim bölgesini boşaltmaya başladı.
Ancak bölgede bulunan 30 aile geçici olarak Beit El ana yerleşim bölgesine taşınacak. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu bu yerleşim biriminde 300 yeni konutun yapılması emri verdi.
Bu girişim, yerleşimci hareketin ve Netanyahu’nun partisi Likud’daki sağ kanadın gönlünü almaya yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor. İsrail karşı çıksa da, uluslararası hukuka göre Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki bütün Yahudi yerleşim bölgelerini yasadışı olarak değerlendiriliyor.
İsrail, 2003 Barış planı yol haritası uyarınca Filistin topraklarının iç bölgelerine inşa ettiği konutları kaldırma, ve yerleşimcileri bu bölgeden çıkarma taahhüdünde bulunmuştu.
Filistinlilere ait şahsi topraklar üzerinde kurulan Ulpana yerleşimi hükümetle yerleşimciler arasında gerginlik konusu olmuştu. Ulpana, Kudüs’ün kuzeyindeki Beit El yerleşimine bağlı.
Beit El, 1967’deki Ortadoğu savaşında ele geçirilen topraklar üzerinde kuruldu. Filistinliler bu toprakların gelecekte kurulacak olan Filistin devletinin bir parçası olması gerektiğini düşünüyor.
Beit El’de yeni konutların inşa edilmesi kararı, barış girişimlerine zarar vereceği gerekçesiyle Filistinliler tarafından eleştiriliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan’da TV kanalına saldırı

SONRAKİ HABER

Yunan bakan 1 haftada istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa