26 Haziran 2012 11:29

Pakistan’da TV kanalına saldırı

PAKİSTAN'ın Karaçi kentindeki özel bir televizyon kanalına Pazartesi gecesi düzenlenen saldırıyı Taliban üstlendi. Aaj TV kanalının merkez bürosuna motrosikletli silahlı kişilerin ateş açması sonucu iki kişi yaralandı. Taliban sözcüsünün BBC'ye yaptığı açıklamada bu saldırının, Aaj TV'nin militanlarla

Pakistan’da TV kanalına saldırı
Paylaş

PAKİSTAN'ın Karaçi kentindeki özel bir televizyon kanalına Pazartesi gecesi düzenlenen saldırıyı Taliban üstlendi. Aaj TV kanalının merkez bürosuna motrosikletli silahlı kişilerin ateş açması sonucu iki kişi yaralandı. Taliban sözcüsünün BBC'ye yaptığı açıklamada bu saldırının, Aaj TV'nin militanlarla ilgili yaptığı olumsuz yorumlara ve Taliban'ın düşüncesine kapılarını kapatmasına cevap olarak düzenlendiği belirtildi. Bu saldırının Taliban'ın bir medya grubuna karşı ilk doğrudan saldırısı olduğu bildirildi.
Pakistan Taliban'ı Ocak ayında da Mohmand bölgesinde bir gazeteciyi öldürmüştü. Pakistan, gazeteciler açısından dünyanın en tehlikeli ülkeleri sıralamasının başlarında yer alıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere’de kamu borcu arttı

SONRAKİ HABER

Yasadışı yerleşimin yeri değişiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa