Avukatlar 'hayır'ı anlattı

Osmanbey Metro Durağı'nda bir araya gelen avukatlar, seçmenlere 'Soruyoruz' broşürleri dağıtarak neden 'hayır' demeleri gerektiğini anlattı.

14 Nisan 2017 15:46
Paylaş

Kendilerini 'Hayır Diyen Avukatlar' olarak tanımlayan hukukçular yurttaşlara anayasa değişikliğini anlatmak için Osmanbey Metro Durağı’nda bir araya geldi. Osmanbey'den Taksim Galatasaray Meydanı'na kadar yürüyen avukatlar, referandum için hazırladıkları “Soruyoruz” broşürlerini dağıttı. “Hayır” oyu kullanılmasının gerekçelerini anlatan avukatlar, otobüs duraklarında bekleyenlere, esnafa ve yolda yürüyenlere, “Hayırda hayır vardır, avukatlar hayır diyor” dediler.

YÜRÜYÜŞE POLİS ENGELİ

Avukatların yürüyüşünün polis tarafından engellenmek istenmesi üzerine kısa süreli sözlü tartışma yaşandı. Engellemeyi aşan avukatlar İstiklal Caddesi üzerinden Galatasaray Lisesi'ne kadar yürüyerek, "Hayır"ın gerekçelerini anlatmaya devam etti.

AVUKATLAR NEDEN HAYIR DİYOR?

"Avukatlar 'Hayır'ın gerekçelerini şöyle sıraladı:

- Referandumda evet ve hayır şeklinde iki seçenek varken sadece evet diyenlere propaganda hakkı tanınmasını demokratik buluyor musunuz? 

- Daha Anayasa referandumda onaylanmamışken bile mahkemeler iktidarın sözünden çıkamıyorsa referandum sonrası ne olacağını hayal edebiliyor musunuz? Bir düşünelim ola ki iktidar yanlısı biriyle bir davada geldiniz sonuç ne olur? 

- Kamu emekçilerinin, akademisyenlerin,  hakimlerin, savcıların, öğretmenlerin, memurların herhangi bir kararı olmaksızın keyfi bir şekilde işlerinden atılmasının, yaşamlarının karartılmasını doğru buluyor musunuz? 

- "Miilet iradesi asıldır" diyenlerin halkın seçtiği milletvekillerini, belediye başkanlarını, yöneticilerini görevden almasını, tutuklamasını doğru buluyor musunuz? 

- Kadınlar katliamla, cinayetle, şiddetle çocuk yaşta evlilikle karşı karşıya iken kadınların adının olmadığı Anayasa yapılmısını doğru buluyor musunuz? 

- Halktan toplanan vergilerden oluşan bütçenin nerelere harcanacağını, cumhurbaşkanın tek başına karar vermesini istediği yere istediği miktarı harcamasını doğru buluyor musunuz?

- LGBTİ haklarının olmadığı bir Anayasa'yı onaylıyor musunuz?"

Yürüyüşlerine Galatasaray Lisesi'nde son veren avukatlar adına konuşan avukat Züleyha Gülüm,"Biz bugün Anayasaın halkın çıkarlarına uygun olmadığını anlatık ama işimiz bitmedi. Pazar günü sandıklarımızda oyumuza sahip çıkacağız. Hayırlarda buluşmak üzere" diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İmzacı akademisyeni uğurlama etkinliğine soruşturma yağdı

SONRAKİ HABER

Balçova'da 'hayır' çalışmasına AKP engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...