14 Nisan 2017 15:09

Gazetecilik suç değildir!

Almanya'nın Stuttgart kentinde Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğü üzerinde yoğunlaşan baskılara dikkat çekmek amacıyla eylem yapıldı.

Paylaş

Ali ÇARMAN
Stuttgart

Almanya’da Türkiye’de baskı gören ve cezaevine konulan gazetecilerle dayanışma eylemleri devam ediyor. Başta sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve Uluslararası Af Örgütü olmak üzere dayanışma eylemlerinin arttırılması için çeşitli çalışmalara imza atıyor.

Ülkede son olarak Birleşik Hizmetliler Sendikası (ver.di) bünyesindeki Alman Gazeteciler Birliği (DJU) ve Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB) ortak bir eylem düzenledi. Eyleme, DİDF Stuttgart Şubesi de destek verdi.

Basın ve ifade özgürlüğü üzerinde yoğunlaşan baskılara dikkat çekmek amacıyla yapılan eylemde“Gazetecilik suç değildir”, “Güçlü Basın-Güçlü Demokrasi” pankartları ile “Deniz Yücel’e özgürlük”, “Halkın haber alma hakkı yasaklanamaz” ve “Gazetecilere özgürlük” dövizleri taşındı. Eylemde açılan standı yüzlerce kişi ziyaret etti. 

Şehrin en işlek yerinde gerçekleşen eylemde konuşan ver.di Baden Württemberg Medya, Sanat ve Sanayi Bölüm Başkanı Siegfried Heim “Kartpostal eylemine gösterilen yoğun ilgi bizi çok sevindirdi. Yoldan geçenler Türkiye’deki basın ve ifade özgürlüğü ile ilgili eylem yaptığımızı görünce hiç düşünmeden gelip kartları doldurdular. Eyleme, Alman, Türk, Kürt her ulustan insan büyük destek verdi” dedi.

Eylemin ardından Türkiye’de farklı cazevlerinde tutuklu bulunan gazeteciler için 250 adet dayanışma kartı hazırlandı.

Öte yandan Tutuklu gazetecilerle dayanışma eylemlerini sürekli hale getirmek amacıyla 4 Mayıs 2017’de Stuttgart’ta düzenlenecek panele Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Örgütlenme Sekreteri Mustafa Kuleli konuşmacı olarak katılacak.

ÖNCEKİ HABER

'Ölümler yaşanmadan açlık grevleri için adım atılmalı'

SONRAKİ HABER

Düşünmek Lazım'da demokrasi ve monarşiyi konuştuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa