26 Haziran 2012 11:29

İngiltere’de kamu borcu arttı

VERGİ gelirlerindeki düşüş ve harcamalardaki artış nedeniyle İngiltere hükümetinin Mayıs ayındaki kamu borcu beklenenden fazla artış göterdi.İngiltere Ulusal İstatistik Bürosu ONS'nin verilerine göre, bankalar için kullanılan kurtarma paketleri gibi mali müdahaleler hariç Mayıs ayı kamu borçları 17,9 milyar ster

İngiltere’de kamu borcu arttı
Paylaş

VERGİ gelirlerindeki düşüş ve harcamalardaki artış nedeniyle İngiltere hükümetinin Mayıs ayındaki kamu borcu beklenenden fazla artış göterdi.
İngiltere Ulusal İstatistik Bürosu ONS'nin verilerine göre, bankalar için kullanılan kurtarma paketleri gibi mali müdahaleler hariç Mayıs ayı kamu borçları 17,9 milyar sterline yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 15,2 milyar civarında gerçekleşmişti.
Borçlanmadaki bu artışa, vergi gelirlerinde yüzde 7,3'lük düşüş ile sosyal yardım ödemelerinde yüzde 11,7 oranındaki artışın neden olduğu düşünülüyor.
Ekonomi uzmanları Mayıs ayı rakamlarının, hükümetin 2012-13 mali yılında borçlanma miktarını 120 milyar sterlinde tutma hedefini gerçekleştiremeyeceğinin göstergesi olarak değerlendiriyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Aspendos’ta ‘Prens Igor’ destanı yankılandı

SONRAKİ HABER

Pakistan’da TV kanalına saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...