14 Nisan 2017 13:34

Baydemir: Bu paket, bütün ülkeye kayyım paketidir

Van'da konuşan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, 'Bu anayasa değişikliği paketi, ülkeye kayyım paketidir' dedi.

Paylaş

HDP referandum çalışmalarına Van mitingiyle devam etti. Sağanak yağmura rağmen binlerce Vanlının katıldığı mitingde söz alan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, bir kez daha sandığa gitme çağrısı yaptı. Vanlılara seslenenen Baydemir, "Cumhurbaşkanı bütün kabineyi atayacak, rektörleri atayacak, yetmedi belediye başkanları atayacak, yargıyı belirleyecek. Yani bu, ülkeye kayyım paketidir. Yanıtımız Vanspor’un, Cizrespor'un atacağı gol gibi olsun" dedi.

Baydemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu paketle sizin bin bir emekle, güçlükle bedelle inşa etmiş olduğumuz kardeşlik halayını bozdular. Bugün de yüzde 10 olan barajı yüzde 50’ye çıkarmak istiyorlar. Bir Cumhurbaşkanı yüzde 50 ile seçilecek ama bu Cumhurbaşkanı bütün kabineyi atayacak, rektörleri atayacak, yetmedi belediye başkanları atayacak, yargıyı belirleyecek. Yani bu, ülkeye kayyım paketidir."

'BU PAKET ÜLKEYE DELİ GÖMLEĞİ GİYDİRMEKTİR'

"Bu paket özü itibariyle tekçiliği dayatan bir pakettir. Oysa ki bu coğrafya çok dillidir, çok kimlikli ve çok inançlıdır. Bu paket çok dilli, çok inançlı, çok kültürlü bir coğrafyaya deli gömleği dikmektir. Bu paket tekçiliktir. Tekçilik kulluktur.

Bu paket aynı zamanda bir darbe paketidir. Sizler Demirtaşları, Yüksekdağları, Bekir Kayaları seçerek onlara bir güven verdiniz. Milletin iradesiyle gelen ancak seçimle, ancak milletin iradesiyle gider. Ama onlar 15 Temmuz darbesini Allah’ın lütfu olarak gösterip karşı darbeye geçtiler. Belediye başkanlarınız, eş genel başkanlarınız, yüzlerce evladınız cezaevinde. Bu evlatlarınız bu coğrafyada kan dökülmemesi için, savaş olmaması için, anneler gözyaşı dökmesin diye bedenlerini açlık grevine yatırmış durumdalar."

'SANDIĞA MİRAY BEBEĞİN AHIYLA GİDECEĞİZ'

"Bizlere diyorlar ki 2 yıllık yıkım rejimiyle Kürtler taleplerinden, iradelerinden vazgeçti. Sandık başına gittiğimizde Miray Bebe'nin, Taybet Ana’nın ahıyla gideceğiz. 16 Nisan, hesap sorma günüdür. Bütün dünya, Kürt halkı ne diyecek diye merak ediyor."

'MÜHRÜ ÖYLE BİR VURUN Kİ KULAKLARI PATLASIN'

"Belki duymamışlara buradan çıkaracağınız ses, onların duymalarını sağlar. Sizden ricam sandıktaki o mührü o kadar etkili vurun ki, kulakları patlasın.

Bu hükümetin emek düşmanlığı var. 14 yıllık iktidarları döneminde işsizlik oranı yüzde 12’ye çıktı. Bugün Türkiye’nin batı yakasında 4 gençten biri işsiz, Van’a baktığımızda, her 5 kişiden biri işsiz. Bugüne kadar en az 20 bin insan iş cinayetlerine kurban gitti. Yetinmediler, 129 bin insanın rızkıyla oynadılar. İnsanların ekmeğiyle oynayanlara 16 Nisan’da bir yanıt verelim. Yanıtımız Vansporla Cizresporun atacağı gol gibi olsun. Hayır olsun."

ÖNCEKİ HABER

'Evet' diyenler Twitter'da ne yapıyor görmek ister misiniz?

SONRAKİ HABER

'Karıları evetçilere helal' diyen İBB çalışanına soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...