26 Haziran 2012 11:28

Aspendos’ta ‘Prens Igor’ destanı yankılandı

19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali bu kez de Rusya’yı ağırladı. Rusya’nın en eski operalarından biri olan ve  dünyaca üne sahip Ekaterinburg Devlet Akademik Opera ve Balesi, Aspendos Antik Tiyatrosunda sanatseverler ile buluştu. Besteci Alexander Borodin’in “Prens İgor” operasını sahneleyen topluluk  izleyicilere ö

Aspendos’ta  ‘Prens Igor’ destanı yankılandı
Paylaş

19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali bu kez de Rusya’yı ağırladı. Rusya’nın en eski operalarından biri olan ve  dünyaca üne sahip Ekaterinburg Devlet Akademik Opera ve Balesi, Aspendos Antik Tiyatrosunda sanatseverler ile buluştu. Besteci Alexander Borodin’in “Prens İgor” operasını sahneleyen topluluk  izleyicilere özel bir gece yaşattı. Geceye Azerbaycan Kültür Eski Bakanı olan ve halen Azerbaycan’ın Moskova Büyükelçiliği görevini yürüten Müzisyen Polad Bülbüloğlu , Ekatarinburg Devlet Akademik Opera ve Balesi  Direktörü Andrei Shishkin ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Prof. Rengim Gökmen de katıldı. Gökmen; Rusya’dan gelen konuk operanın  Aspendos Festivali’nde sahne almasından dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi. Rus izleyicilerin ağırlıkta olduğu gecede, sanatçılar temsil sonunda uzun süre alkışlandı.
Eserde “Prince İgor “ karakterini Yuri Devin  canlandırırdı. Gecede Ekaterina Neyzhmak, Irina Zarutskaya, Andrey Reshetnikov, Oleg Budaratsky, Alexander Kolesnikov, Boris Gusev, Irina Kulikovskaya, Kseniya Kovalevskaya, Ilgam Valiev, Evgeny Kryukov, Nikolay Liubimov, Vladimir Voroshnin, Vladislav Troshin, Elena Dementieva, Tatiana Nikanorova  sahne aldı. Ekaterinburg balesi 27 Haziran Çarşamba günü ise  festivalde “Aşk ve Ölüm” balesini sahneleyecekler. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Oğlum gerçekleri yazdığı için tutuklandı

SONRAKİ HABER

İngiltere’de kamu borcu arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...