14 Nisan 2017 11:18

Açlık grevleriyle dayanışmak için cezaevi önünde eylem

Açlık grevleriyle dayanışmak için Bakırköy Kadın Cezaevi önünde eylem yapıldı. Eyleme HDP'li vekil Pervin Buldan da katıldı.

Paylaş

"Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi" cezaevlerinde açlık grevi yapanlara destek vermek amacıyla Bakırköy'deki kadın cezaevi önünde oturma eylemi yaptı. Eyleme HDP'li milletvekili Pervin Buldan da katıldı.

Eyleme katılanlar HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın fotoğraflarını taşıdı. Burada açıklama yapan Buldan, cezaevinde açlık grevinde bulunanların taleplerini, hükümetin dikkate alması gerektiğini savundu. 

'AÇLIK GREVLERİ KRİTİK AŞAMAYA GELMİŞTİR'

Buldan, “Cezaevlerinde başlatılan açlık grevleri artık ne yazık ki kritik bir aşamaya gelmiştir. Tutsakların başlatmış olduğu açlık grevlerindeki taleplerin çok insani talepler olduğunu özellikle belirtmek isterim. OHAL ile birlikte özellikle bölgede Kürt halkı üzerinde çok büyük baskıların, müdahalelerin olduğu bir süreçte, kanun hükmünde kararnamelerle birlikte özellikle demokratik olmayan uygulamaların hayata geçirilmesi ve yine birçok cezaevinde tecritin yaşanması, İmralı Cezaevi'nde Sayın Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış tecritin devam etmesi.. 2 yıldan fazladır sadece kardeşi Mehmet Öcalan'ın Sayın Öcalan ile bir görüşme yaptığına tanıklık ettik. O günden beri sayın Öcalan'dan bir haber alınamıyor. Bütün bunlar, cezaevlerinde tutsakların başlatmış olduğu açlık grevlerine birer vesiledir. Cezaevlerinde çıkacak olan tabutlardan, cenazelerden bizzat Adalet Bakanlığı sorumlu olacaktır. Cezaevlerinde yaşanan sorunları, açlık grevine giren insanların taleplerini tek tek anlattık . İlettiğimiz talepler konusunda herhangi bir adım atılmamıştır" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Pervin Buldan ve beraberindekiler Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde oturma eylemi yaptı. Eylemciler daha sonra dağıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İsveç basınından Hürriyet’e tepki

SONRAKİ HABER

Almanya'da tutuklu gazeteciler için eylem düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...