14 Nisan 2017 09:50

Doğan: Çerkezköy’de işçiler hala tehlikede mi?

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Tekirdağ Çerkezköy’de kimyasal reaksiyon sonucu 40 işçinin yaralanmasını meclise taşıdı. 

Paylaş

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan reçene fabrikasında gerçekleşen kimyasal reaksiyon sonucu 40 işçinin yaralanması hakkında önerge hazırladı. 

Doğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının cevaplaması istemiyle verdiği önergde fabrikanın ne sıklıkla denetlendiğini, bu denetlemeler sonucunda herhangi bir aksaklık ya da ihmalin olup olmadığını, kimyasal reaksiyondan etkilenen işçilerin sağlık durumu ve gelecekte karşılaşacakları olası sorunların önlemesi adına neler yapıldığını sordu. 

“İşçilerin üretim sırasında karşı karşıya kaldıkları tehlikelerin, fiziksel, kimyasal ve biyolojik risklerin, kullandıkları makinelerin güvenliksiz ya da bakımsız olmalarının denetlenmediği ülkede siyasal iktidar açısından meslek hastalıkları, işçi yaralanmaları ve iş cinayetleri sıradanlaştırılmaktadır.” diyen Doğan, “Kimyasal reaksiyon tam olarak nasıl gerçekleşmiştir? Kimyasal reaksiyonun çevreye yayılımı ve etkileri nelerdir? Meydana gelen kaza sonucu ortaya çıkan sızıntı ne kadarlık bir alana etki etmektedir? Bu yönde hangi incelemeler yapılmaktadır? Meydana gelen kaza sonucu işçiler ve çevrede yaşayan diğer sakinler kimyasal reaksiyondan ne kadar etkilenmişlerdir? Konu hakkında herhangi bir araştırma yapılmakta mıdır? İşçilere bu konuda yeterli bilgi verilmiş midir?” diye sordu. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Dink cinayeti tanığı Emin Arslan: Cinayete ‘FETÖ’ yol verdi

SONRAKİ HABER

'Referandumdan hayırlı bir sonuç çıkmasını diliyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...