14 Nisan 2017 08:30

EMEP: Fındık üreticisi gözden çıkarıldı

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz fındık üreticilerinin Cumhurbaşkanından bir açıklama beklediğini ama hüsrana uğradığını söyledi.

Paylaş

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ordu ve Giresun’da yaptığı konuşmaları değerlendirerek, ‘Üreticiler Cumhurbaşkanından fındıkla ilgili bir açıklama beklediler ama hüsrana uğradılar.’ dedi.

Poyraz, Cumhurbaşkanının ‘açılış’ adıyla evet kampanyası yürüttüğünü; taşeron işçilerden memurlara kadar herkesi ‘zorunlu’ olarak mitinge katmaya çalıştığını belirterek “Hatta bu nedenle okulları da tatil ettiler. Bu uygulamaların aslında sandıktan hayır oyunun çıkacağının görülmesinden kaynaklanan bir panik olduğunu biliyoruz” dedi.

‘FINDIK POLİTİKASINDA OYALAMA BİTTİ’

Emek Partisi Odu İl Başkanı Poyraz, “Bu zamana kadar hükümet yetkililerinden ziraat odalarına kadar her kesim üreticiyi oyaladı. ‘Destek için çalışmalar sürüyor’ dediler ama olmadı. En son umudu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ordu ve Giresun konuşmalarına ertelediler o da olmadı” dedi.  

“Cumhurbaşkanı her yerde yaptığı gibi anayasa değişiklik maddelerine değinmeden suçlamalarına devam etti. Üretici umduğunu bulamadı. Fındıktan ve üreticiden tek bir sözcük kullanmadı” diyen Poyraz, Erdoğan’ın sözde emperyalistlere kükrediğini ama fındık tekellerine, emperyalistlerin tarım politikalarına eleştiri getirmediğini belirtti. 

Poyraz şöyle devam etti: “Çünkü şu an izlenen tarım-fındık politikaları AKP Hükümetinin iradesiyle yaşama geçiyor. Üreticiler, ürününün karşılığını elde etmek için artık bekleyen değil, talebi için örgütlenerek mücadele eden olmalıdır. Üreticiler 16 Nisan Pazar günü ‘Hayır’ oyuyla gereken yanıtı verecek.” (Ordu/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Başbakan’ın Konya programı iptal

SONRAKİ HABER

Cumhuriyet avukatlarından Bülent Utku: Ne suç var ne şüphe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...