14 Nisan 2017 08:20

Ankara Barosu Seçim Güvenliği Merkezi kurdu

Ankara Barosu Seçim Güvenliği Kriz ve Koordinasyon Merkezi kurdu. Merkeze 0312 416 72 00-01-03-04-05-06 numaralı telefonlardan ulaşılabilecek.

Paylaş

Ankara Barosu, 16 Nisan Pazar günü yapılacak Anayasa Referandumu için Seçim Güvenliği Kriz ve Koordinasyon Merkezi kurdu. Merkez, Ankara Barosu'nun başlattığı Her Okula Bir Avukat Projesi'nde görev alacak yaklaşık bin avukatla koordineli çalışacak. Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, "Ankaralı hemşehrilerimiz, Pazar günü ‘Acaba oyum çalınır mı' endişesi yaşamadan gönül rahatlığıyla sandığa gidip oylarını kullanabilirler. Çünkü Ankaralıların oyuna, Ankara Barosu olarak biz sahip çıkacağız" dedi.

Ankara Barosu Eğitim Merkezi'nde (ABEM) oluşturulan merkezde, seçim hukuku alanında uzman avukatlar görev yapacak. Vatandaşlar, referandum günü söz konusu merkeze 0312 416 72 00 - 01- 03 - 04 - 05 - 06 numaralı telefondan ulaşabilecekler.

Merkezde görevli avukatlar, referandum sürecini yakından takip edecek ve vatandaşların referandumla ilgili tüm sorularına anında yanıt verecekler. Seçim Güvenliği Kriz ve Koordinasyon Merkezi, Ankara Barosu'nun Anayasa Referandumu için özel olarak geliştirdiği Her Okula Bir Avukat Projesi'nde görev alacak avukatlarla koordineli çalışacak. Ankara Barosu'nun seçim hukuku ve güvenliği eğitimi verdiği yaklaşık bin avukat, referandum günü Başkent'teki sandık bölgelerinde görevlendirilecek.

‘YAŞANAN HER İHLAL TUTANAK ALTINA ALINACAK’

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran pojenin ayrıntılarını şöyle anlattı: “Meslektaşlarımız, oy verme ve oy sayma işlemleri tamamen bitene kadar görevli oldukları okullardan ayrılmayacaklar. Oy verme ve sayma işlemlerinin hukuka uygun yapılıp yapılmadığını gözlemleyecekler. Hukuki olmayan, referandum ve sandık güvenliğini ihlal eden herhangi bir durumla karşılaştıklarında Seçim Güvenliği Kriz ve Koordinasyon Merkezi'yle irtibata geçecekler. Sandık bölgelerinde yaşanacak her ihlali tutanak altına alıp ilgili makamlara ulaştıracaklar. İhbarlar ilgili sandık bölgesinde görevli arkadaşlarımıza yönlendirilerek ya da merkezden yeni görevlendirme yapılarak yaşanan olumsuzluklara anında müdahale edilecek. Ankaralı hemşehrilerimiz, pazar günü 'Acaba oyum çalınır mı' endişesi yaşamadan gönül rahatlığıyla sandığa gidip oylarını kullanabilirler. Çünkü Ankaralıların oyuna, Ankara Barosu olarak biz sahip çıkacağız” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Toğrul: Evet çıkarsa bir yılda iki seçim daha olacak

SONRAKİ HABER

Hakkari'de sel ve heyelan yolları kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa