Baydemir: Her kışın sonu bahardır

HDP’nin Yüksekova mitinginde konuşan Baydemir: Kürtlerin kendi hak ve özgürlükleri ile Mecliste kendilerine yer bulmalarına izin vermek istemediler.

13 Nisan 2017 12:45
Paylaş

HDP’nin referandum çalışmaları devam ediyor. HDP Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Yüksekova Devlet Hastanesi karşısında miting yaptı. HDP Şanlıurfa Milletvekili ve Sözcüsü Osman Baydemir’in konuştuğu mitingde, miting alanına HDP ve DBP ilçe örgütü tarafından Türkçe ve Kürtçe 'Hayır' yazılı pankartlar asıldı. Mitinge gelenler güvenlik önlemleri altında tek tek aranarak alana alındı. HDP Sözcüsü Baydemir mitingde yaptığı Kürtçe konuşmasında “Kürtlerin kendi hak ve özgürlükleri ile Mecliste kendilerine yer bulmalarına izin vermek istemediler. Ama her kışın sonu bahardır, bunu herkes bilsin" dedi.

TEK ÇARE ÖZGÜRLÜK

"40 milyon Kürdün derdinin tek çaresi özgürlük ve birliktir.” diyen Baydemir konuşmasına şöyle devam etti: “Saddam çıkardığı yasalar ile yargılandı. Bütün zulüm edenlerin sonu böyle olmuştur. Yüksekova halkına bu zulmü görenler de unutmasınlar ki aynı senaryolarla karşı karşıya kalacaklar." 

‘DUVARLARIN YIKILMASI HALKLARIN ELİNDE’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Sırtımızı PYD’ye dayarız, PKK’ya dayarız' diyorlardı. Kendinizi sıkıntıya sokmayın. Biz ona 4 tane duvar verdik, şimdi istediği duvara sırtını dayasın' şeklindeki sözlerini hatırlatan Baydemir, "Tüm özgürlüklerin kısıtlandığı bir yerde zaten her taraf duvardır. Ama bu duvarın yıkılması halkların elinde. Onlar şunu bilsin ki kurt ile tilkinin ittifakından bir şey çıkmaz. Biz yıkımı gören Yüksekova'nın direnişinden feyz alıyoruz" dedi.  (Hakkari/DHA)


 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İBB çalışanı: Karıları ve kızları 'evet'çilere helal

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Hayır oyu demokrasiyi güçlendirir 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...