13 Nisan 2017 10:39

Ankara Barosu: 'Hayır' demek adil yargılanma hakkıdır

Ankara Barosu avukatları, Ankara Adliyesinde referandumda 'Hayır' oyu kullanma çağrısı yaptı.

Paylaş

Ankara Barosu'na bağlı avukatlar, Ankara Adliyesi koridorlarında “hayır” broşürü dağıttıkları bir yürüyüş gerçekleştirdikten sonra adliye önünde basın açıklaması yaptı. Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Erinç Sağkan, “Bugün 'hayır', Ortadoğu topraklarında yaşama hakkıdır. Düşünceleri yüzünden hapse atılmama, ötekileştirilmeme, adil yargılanma hakkıdır” dedi.  

Sağkan, 16 Nisan'da yapılacak olacak olan referandumda verilecek 'evet' ve 'hayır' oyu arasındaki çizginin sadece bir halk oylaması sonucu olmadığını söyleyerek, “Bu çizgi, siyasi görüşü ve duruşu ne olursa olsun bu topraklar üzerinde yaşayan ve yaşayacak her insanın, ama en çok çocukların, imara açılan kıyıların ve hatta katledilen ağaçların yaşama hakkına tekabül etmektedir” dedi. Hukukçuların, adaleti, sosyal eşitliği ve birey olma hakkını savunma görevi olduğunu belirten, Sağkan, “16 Nisan halkoylaması, herkes için adaletin tecelli edeceğine olan inancımızın, bireysel ve kamusal güvenliğimizin, ama en çok geleceğimizin bağlı olduğu bir tiranlık seçimidir” diye konuştu.

Sağkan, “Bugün 'hayır', bu Ortadoğu topraklarında var olma ve yaşama hakkıdır. Düşünceleri yüzünden hapse atılmama, ötekileştirilmeme, adil yargılanma hakkıdır ve en çok 'birey olmak'tır. Biz de bugün çocuklarımızın gelecekleri için 'hayır'a vuracağımız mühürlerimizle ve tiranlığa karşı onurlu duruşumuzla savaşmaktayız. Çünkü biliyoruz ki bazı 'evet'ler karanlığa tekabül ederken bizim 'hayır'ımızda hayatın kendisi, aydınlık geleceğimiz var" dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hakim, Yüksekdağ'ın sözünü kesti, vekili salondan çıkardı

SONRAKİ HABER

Tutuklulardan sonra aileleri de açlık grevine başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...