13 Nisan 2017 07:53

Vanlılar: Trafolara kedi girmezse 'Hayır' çıkar

Vanlılar yarın HDP'nin final mitinglerinden biri olan Van mitingine katılım çağrısı yaptı.  

Paylaş

Anayasa değişikliği taslağının oylanacağı referanduma 3 gün kalırken, baskı, engelleme, gözaltı ve tutuklamalara rağmen “Hayır” kampanyasını kararlılıkla yürüten HDP’nin final mitinglerinden biri de Van'da olacak. Kentteki miting hazırlıklarında sona gelindi. 

Referandumda ilk kez oy kullanacak olan 19 yaşındaki Hüsnüye Bedir, “Anne ve babalarımızın çektiği zorlukları bugün biz çekiyoruz. Daha fazla zorluk çekmemek ve baskı görmemek için ‘Hayır’ diyeceğim. 14 Nisan'da yapılacak mitinge katılacağım. Herkesin katılması önemlidir. El ele vererek bu direnişi güçlendirelim. Sandıklarımıza sahip çıkacağız” dedi. 

'HİÇ KİMSENİN BİZİ KISITLAMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

İnsanların tek kişilik sistemi kabul etmeyeceğini kaydeden üniversite öğrencisi Özlem Babur da, kadınlar olarak her zaman direneceklerini söyledi. "Hiç kimsenin bizi kısıtlamasına izin vermeyeceğiz" diyen Babur, "İnsanlar 18 maddeyi okumadan ‘Evet’ diyor. 14 Nisan’da mitinge kesinlikle katılacağım. Tüm kadınlarda mitinge katılmalıdır” diye belirtti. 

'BU ANAYASADA HALKLAR YOK'

OHAL sürecindeki baskılardan dolayı işlerinin kötü olduğunu dile getiren esnaf Suat Bilek ise, şunları aktardı: “Yaşadığınız bölgede yıllardan beridir bir zulüm var. Sistemin değişmesini istiyoruz. Ama bu Anayasa da hiçbir halk yok. Biz Kürt halkı olarak yokuz. Hiçbir dil yok, kültür yok. Tüm halkları içeren bir Anayasa olsaydı kesinlikle ‘Evet’ derdim.” 

'DEMİRTAŞ İÇİN MİTİNGE KATILACAĞIM'

4 Kasım’dan bu yana HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde olduğunu anımsatan Bilek, “Mitinge Demirtaş için katılacağım. Halk iradesinden bahsediyorlar. Halkın iradesi cezaevinde bu nasıl demokrasi?” diye tepki gösterdi. Sandıklarına sahip çıkacaklarını da dile getiren Bilek, “Trafolara kediler girmezse ben bu referandumda yüzde 65 'Hayır' çıkacağına inanıyorum. Eğer demokrasi varsa herkes özgür bir şekilde sandığını korunmalıdır. Bildiğim kadar AKP’nin sandıklarına müdahale olmuyor. Söz konusu bizim sandıklarımız olunca bunlara müdahale ediliyor. Bunun neresi demokrasi kesinlikle sandıklarımıza sahip çıkacağız” şeklinde konuştu. 

'YETER BU ADAMDAN KURTULALIM'

“Hiç kimseyi sandıklarımıza yaklaştırmayacağız” diyen 67 yaşındaki Mehmet Çavuşoğlu, "14 Nisan’da yapılacak olan 'Hayır' mitingine katılacağım. Herkesin de katılmasını istiyorum. Yeter, yeter, yeter bu adamdan kurtulalım” diye tepki gösterdi. (Van/DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de sağanak yağmur tarihi yolu çökertti

SONRAKİ HABER

Kadından 'Evet'çi eşine: Sen çok konuştun sus biraz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...