13 Nisan 2017 06:49

Sennur Sezer Emek Öykü ve Şiir Ödülleri başvuruları başladı

DİSK'e bağlı Gıda-İş'in düzenlediği‘Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri’ne başvurular başladı.

Paylaş

Gıda İş Sendikası, İşçileri, kendi mücadele, direniş öykü ve şiirlerini yazma konusunda güçlendirmek, gelecekte emek tarihine kaynaklık edecek işçi kaleminden çıkmış ürünleri bir araya getirmek amacıyla “Emek- Direniş Öykü ve Şiirleri” yarışması düzenliyor.

Gıda İş’in açıklaması şöyle: “Gıda-İş Sendikası olarak, ikincisini bu yıl düzenleyeceğimiz yarışmayla, 2015 yılında sonsuzluğa uğurladığımız, şair, yazar Sennur Sezer’in anısını yaşatmayı da hedefledik. Bu nedenle, ödülün adını “Sennur Sezer Emek- Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri” olarak belirledik. “Sabah sokakları saran ekmek kokusunun mayalanışındaki uykusuzluk payı yazılmalı...” diyordu emeğin şairi Sennur Sezer.  Tüm işçileri yazmaya, emeğin edebiyatına omuz vermeye çağırıyoruz.”

KATILIM KOŞULLARI

- Sendika üyesi olan ve olmayan tüm sektörlerden işçiler, geçici işçiler, işçi emeklileri, taşerona bağlı olarak sendikasız, güvencesiz çalışan işçiler yarışmanın katılımcısı olabilir. İşçilerin çalışma yaşamı, hayatları, tanıklıkları, iç isyanları, bireysel ve toplumsal direnişleri, hak mücadeleleri bu yarışmanın konusudur.
- Öyküler ve şiirler daha önce herhangi bir yayın organında yayımlanmamış olmalıdır.
- Yarışmaya en fazla üç öyküyle ya da en fazla üç şiirle aday olunabilir. Öykü uzunluğu en fazla 5 A4 sayfa olmalıdır.
- Öyküler ve şiirler 1,5 satır boşluğu bırakılacak şekilde 12 punto ile bilgisayarda yazılmış olmalı, başvuran kişinin kısa özgeçmiş ve iletişim bilgileri eser bitiminde yer almalıdır.
- Öykü ve şiir dalında ödül kazanan birinci, ikinci ve üçücüye plaket; mansiyon kazananlara şiir ve öykü kitapları seti armağan edilecektir.
- Başvurular, öykü dalında Adnan Özyalçıner, Ayşegül Tözeren, Zeynep Uzunbay, Aslı Erdoğan ve Türker Ayyıldız tarafından oluşan jüri tarafından değerlendirilecektir.
-Şiir dalında ise Gülce Başer, Orhan Alkaya, Şükrü Erbaş, Nalan Çelik ve
C.  Hakkı Zariç, tarafından oluşan jüri tarafından değerlendirilecektir.
- Gıda-İş Sendikası ödül alan ve yayımlanmaya değer görülen öykü ve şiirleri kitap olarak yayımlayabilir.
- Seçici kurul üyeleri ve onların birinci derecedeki yakınları, Gıda-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri ve birinci derece yakınları yarışmaya katılamazlar.
- Yarışma için son başvuru tarihi 20 Mayıs 2017 Cumartesi’dir.
- Yarışmaya katılmak için başvurmak isteyenler eserlerini yarisma@gida-is.org adresine son başvuru tarihine kadar göndermelidir.
- Yarışmanın sonuçları 5 Haziran 2017 tarihinde açıklanacak ve ödüller Sennur Sezer’in doğum yıldönümü olan 12 Haziran 2017 tarihinde yapılacak törenle sahiplerine verilecektir.
-Ayrıntılı bilgi için; 0530 783 52 54 No’lu telefondan Esen Aktaş’a veya yarisma@gida-is.org adresine başvurabilirsiniz. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TYS, Tevfik Fikret'in dizeleriyle 'Hayır' dedi

SONRAKİ HABER

Petro kimya işçisi ayakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa