13 Nisan 2017 05:56

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası Yakın Doğu Üniversitesi'nin

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası finalinde Bellona AGÜ'yü 73-69 ve 63-58'le geçen Yakın Doğu Üniversitesi şampiyon oldu.

Paylaş

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası finalinde 73-69 kazandığı ilk maçın rövanşında Bellona AGÜ'yü 63-58 mağlup eden Yakın Doğu Üniversitesi, şampiyon oldu.

Karşılaşmanın bitişiyle Yakın Doğu Üniversitesi oyuncuları, teknik ekibi ve taraftarları büyük sevinç yaşadı.

Maç sonrasında düzenlenen kupa seremonisinde Yakın Doğu Üniversitesi'ne şampiyonluk kupasını FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel verdi. Şampiyonluk madalyalarını ise FIBA Avrupa Başkan Yardımcısı Cyriel Coomans takdim etti. İkinci olan Kayseri temsilcisi Bellona AGÜ'ye ise madalyaları FIBA Avrupa İcra Direktörü Kamil Novak tarafından verildi.

Yakın Doğu Üniversitesi oyuncuları, maç sonu yaptıkları açıklamada, maçın başından sonuna kadar çok iyi mücadele ettiklerini ve hedefledikleri kupaya ulaştıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu da, "Bu Avrupa'nın en büyük kupasını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkına armağan ediyorum. Oyuncularımla ne kadar gurur duysam azdır. Taraftarlarımıza ve büyük Yakın Doğu Üniversitesi yöneticilerine teşekkür ediyorum. Çok doğru yatırım yaptığımızı, Türkiye ve Avrupa kupalarını kazanarak gösterdik. İnşallah sırada Türkiye Ligi Şampiyonluğu var. Türkiye Kupası'nı kazandığımız için Cumhurbaşkanlığı Kupası, Avrupa Kupası'nı kazandığımız için de Euroleague Şampiyonu ile Süper Kupa finali oynayacağız. İnşallah onları da kazanacağız. Müzemizi kupalarla doldurmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yakın Doğu Üniversitesi Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör de, "Oyuncularımıza helal olsun. Türkiye Kupası'ndan sonra bunu da getirdiler. Sırada inşallah Türkiye Ligi var. Bu oyuncular her şeye layık. Ben ve yönetim kurulum harika işler yapıyoruz, daha iyilerini de yapacağız, bunu da herkes görecek" diye konuştu. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP referandum için final mitingini Diyarbakır'da yapacak

SONRAKİ HABER

Tokat'ta öğrenci servisi kaza yaptı: 15'i öğrenci 16 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...