12 Nisan 2017 23:15

İşçilerin ödediği vergi oranı, OECD ortalamasının üzerinde 

Türkiye'deki işçilerin ödediği vergi oranı, hem bekar ve çocuksuz hem de evli ve çocuklu kategorilerinde, OECD ortalamasının üzerinde çıktı.

Paylaş

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD), 'İşçi Gelirlerinde Vergi Oranı' başlıklı raporuna göre, Türkiye'deki işçilerin ödediği vergi oranı, hem bekar ve çocuksuz hem de evli ve çocuklu kategorilerinde, OECD ortalamasının üzerinde çıktı.

Sputnik’in haberine göre, merkezi Paris’te bulunan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), 'İşçi Gelirlerinde Vergi Oranı' başlıklı raporunu açıkladı.

EN FAZLA VERGİYİ BELÇİKALI İŞÇİ, EN AZ VERGİYİ ŞİLİLİ İŞÇİ ÖDÜYOR

Sözkonusu rapora göre, OECD üyesi ülkelerdeki çocuksuz ve bekar işçiler arasında en fazla vergiyi Belçikalı, en az vergiyi ise Şilili işçiler ödüyor.

Belçikalı bir işçinin gelirinin yüzde 54’ü vergi ve sosyal kesintilere gidiyor. Söz konusu klasmanda, yüzde 7 ile Şilili işçiler en son sırada geliyor.

ÇOCUKSUZ VE BEKAR TÜRKİYELİ İŞÇİLERİN VERGİ ORANI YÜZDE 38.1

Türkiye'deki işçilerin vergi ve kesintisi ise OECD ortalamasına yakın seyrediyor. OECD ülkelerinin tamamı göz önüne alındığında bir işçinin ödediği vergi oranı yüzde 36 olurken, Türkiye’de ise ortalama oran yüzde 38.1 olarak gerçekleşti.


ABD'Lİ İŞÇİLERİN VERGİ ORANI YÜZDE 31.7

En çok vergi veren işçiler sıralamasında Belçika'nın ardından yüzde 49.4 ile Almanya ikinci sırada gelirken, yüzde 48.2 ile Macaristan üçüncü, yüzde 48.1 ile Fransa dördüncü sırada yer aldı. OECD’nin zengin ülkelerinden ABD'de ise bu oran yüzde 31.7 oldu.


En az vergi verenler arasında Şili'nin ardından Yeni Zelanda yüzde 17.9 ile ikinci, Meksika ise yüzde 20.1 ile üçüncü sırada bulunuyor.

EVLİ VE İKİ ÇOCUKLU, EŞİ ÇALIŞMAYAN TÜRKİYELİ İŞÇİLERİN VERGİ ORANI YÜZDE 36.4

OECD’de evli ve iki çocuklu, eşi çalışmayan bir işçinin ödediği vergi oranına bakıldığında, Fransa yüzde 40 ile ilk sırada yer alıyor.

Belçika, Finlandiya, Yunanistan, İtalya ve İsveç’te ise bu oran yüzde 38 ila yüzde 40 arasında bulunuyor.

OECD ortalamasının yüzde 26.6 olduğu söz konusu klasmanda, listenin son sırasında yüzde 6.2 ile Yeni Zelanda gelirken, bu ülkeyi yüzde 7 ile Şili, yüzde 8.6 ile İrlanda izliyor. Türkiye’de ise bu oran yüzde 36.4 oldu.(EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Deniz Yücel cezaevinde evlendi

SONRAKİ HABER

Verdiğimiz karar da ileri dönük olmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...