HDP mitinginde satırlı saldırı

Balıkesir'de HDP'nin 'hayır' mitingine katılan HDP Parti Meclisi üyesi Cafer Çelik'e kimliği açıklanmayan bir şahıs satırla saldırmaya çalıştı.

12 Nisan 2017 18:54
Paylaş

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, HDP tarafından düzenlenen 'Hayır' mitinginde konuşan Parti Meclisi üyesi Cafer Çelik'e kimliği açıklanmayan bir şahıs satırla saldırmaya çalıştı. Saldırganı mitinge katılan HDP üyesi gençler engelledi.

HDP Edremit İlçe Örgütü tarafından düzenlenen 'hayır' mitingde HDP Parti Meclisi Üyesi, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Balıkesir 1. Sıra Milletvekili Adayı Cafer Çelik, HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Saat 18.30 sularında Cafer Çelik konuşma yaptığı sırada elinde satır bulunan bir kişi miting alanına girerek Çelik'e saldırmaya çalıştı. Kimliği açıklanmayan şahıs HDP üyesi gençler tarafından engellendi.

Saldırının ardından konuşan HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş, "Toplumu kutuplaştıran, birbirlerini düşman hale getiren, inançları birbirine düşüren bu zihniyet maalesef bu ülkede insanların demokratik olarak kendi fikirlerini ortaya koymasını engelleyen, onları sürekli provokasyonlarla ayrıştıran, kutuplaştıran bir zihniyete sahip. Bütün bu güvenlik önlemleri ile insanları engelleyerek buraya gelmesini istemeyenler elinde bıçaklı insanların buraya çok rahat girmesini engellemiyor. Ama dediğimiz gibi onların bütün engellemesine rağmen buradaki insanlar, bizim fikirlerimizi öğrenmesin diye kurdukları barikatlara rağmen buraya insanlar toplandı. Biz elbette kendi sesimizi bu coğrafyada toplanan 80 milyon insana geçmişte de duyurabildik, bugün de duyurduk. Yeni bir anayasa olarak sundukları da aslında 12 Eylül Anayasası'nın kendisidir. 18 maddede değişiklik yapıp, bizim karşı çıktığımız, aslında bu coğrafyada herkesin karşı çıktığı 12 Eylül Anayasası bizlere 80 milyona tekrar onaylatılmak isteniyor" dedi.

'CAFER ÇELİK MİTİNG SORRASI GÖZALTINA ALINDI'

Öte yandan HDP Parti Meclisi Üyesi Cafer Çelik'in aracı miting sonrası Altınoluk'a gitmek üzere yola çıktığı sırada jandarma ekipleri tarafından durduruldu. Çelik, hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle açılan soruşturma kapsamında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. (Balıkesir/EVRENSEL)

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Monaco evine ajantajlı dönüyor

SONRAKİ HABER

Lavrov: Suriye’da ABD ile işbirliğine devam edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa