12 Nisan 2017 19:03

Rusya BM Güvenlik Konseyi'nde İdlib tasarısını veto etti

Rusya BM Güvenlik Konseyi'nde kimyasal saldırı iddiası için Suriye’yi suçlayan tasarıyı veto etti.

Paylaş

Rusya BM Güvenlik Konseyi'nde İdlip’deki kimyasal gaz saldırısı iddiası için Suriye’yi suçlayan soruşturma teklifini veto etti.

“Suriye'de kimyasal silah kullanımı kınama ve gözlemcilere Suriye'nin askeri tesislerini denetleme” talebi ile hazırlanan tiklif , Rusya'nın veto etmesi üzerine reddedildi.

Teklif, 4 Nisan'da İdlib'de kimyasal saldırı iddiası ile ilgili Suriye devleti tarafından kimyasal gaz kullanıldığı suçlaması üzerine ABD, İngiltere ve Fransa tarafından hazırlanmıştı.

Kararı veto eden Rusya, konunun araştırılmasını talep etmiş ve Suriye'deki kimyasal silahların ABD gözetiminde 2014 ortalarına kadar tamamen çıkartıldığını hatırlatmıştı.

Rusya tarafından yapılan açıklamalarda, Suriye ordusunun cihatçılara ait kimyasal silah deposunu vurduğu, cihatçıların kimyasal silahları Irak'a aktarmak üzere depoladıkları belirtilmişti.

İdlib'de düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırıyla ilgili Rusya'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu'na (BMGK) sunduğu tasarı, Batılı ülkeler tarafından desteklenmemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da otomobil işçilerin arasına daldı: 1 ölü, 2 yaralı

SONRAKİ HABER

Monaco evine ajantajlı dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...