12 Nisan 2017 13:48

Baykal: Hayır çıkarsa Meclisi ilk kez açmış gibi sevineceğiz

CHP Milletvekili Deniz Baykal, Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde halka seslendi. 

Paylaş

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partisinin CHP Nazilli İlçe Başkanlığı'nın Belediye Meydanı'nda düzenlediği 'hayır' mitinginde halka seslendi. CHP Aydın Milletvekilleri Hüseyin Yıldız ve Metin Lütfi Baydar, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu ve CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci de mitinge katıldı.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Neymiş, Menderes dedemde, Demirel de, Özal'da, başkanlık sistemini istemiş. Koca bir yalan. Yalanlar ve nefret söylemleriyle memleketi yıllarca böldükleri gibi bugün ve yarın bölünmeye asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Ardından halka seslenen CHP'li Baykal, "Anayasa değiştirmekle bir yere gitmek mümkün değil. Türkiye'nin derdi anayasa değil. Türkiye'nin derdi kötü yönetim. Kötü yönetim, anayasadan kaynaklanmıyor. 14 yıldır iktidarsın. Bugüne kadar ne oldu ki elini kolunu bağlayan mı var" dedi.

Referandumda 'evet' çıkarsa devlet düzeninin değişeceğini iddia eden Baykal, "Hayır çıkarsa Meclisi ilk kez açmış gibi sevineceğiz. 29 Ekim 1923'te Cumhuriyeti ilk kez o gün ilan etmiş gibi sevineceğiz. Anadolu'yu istiladan o gün kurtarmış gibi sevineceğiz. Devletimize kavuşmuş gibi, cumhuriyetimize kavuşmuş gibi, milletimizin egemenliğini korumuş gibi sevineceğiz" dedi. (Aydın/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kurtulmuş: Sayın Kılıçdaroğlu, o adamı partiden at

SONRAKİ HABER

‘Çok Özel İsimler Sözlüğü’ çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...