12 Nisan 2017 13:20

Rusya Dışişleri Bakanı ABD’li mevkidaşıyla bir araya geldi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson'a ‘Beyaz Saray’ın gerçek niyetini bilmek istiyoruz’ dedi. 

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson ile Moskova’da ilk kez bir araya geldi. Lavrov, görüşmenin basına açık kısmında ABD’nin 7 Nisan’da Suriye’yi vurmasını ‘kanun ihlali’ olarak tanımladı. Lavrov, böyle bir saldırıya bir daha izin verilmemesinin önemli olduğunu vurguladı.

Lavrov ayrıca, “terörizme karşı geniş bir koalisyon kurulması” konusunu Tillerson’la açık ve dürüst bir biçimde tartışmak istediğini belirtti. 

Lavrov, Tillerson’la yapacağı görüşmede Beyaz Saray’ın gerçek niyetlerinin ne olduğunu öğrenmek istediğinin de altını çizdi.

TILLERSON: İLETİŞİM HATLARI AÇIK OLACAK

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ise Lavrov’la gerçekleştireceği görüşmeyi, Rusya ve ABD arasındaki ‘keskin’ farklılıklar olmasının sebeplerini anlamak ve bu farklılıkları gidermenin bir yolunu bulmak için kullanmak istediğini söyledi.

Lavrov’la ikili ilişkilerin nereye gideceğini belirlemek için ‘açık ve içten’ bir görüşme yapmayı umduğunu da kaydeden Tillerson, Washington’ın Moskova ile arasındaki iletişim hatlarının her zaman açık kalacağını belirtti. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Kabil'de intihar saldırısı: 5 ölü

SONRAKİ HABER

Kürkçü: Yeni bir Kabataş senaryosuyla karşı karşıyayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...