25 Haziran 2012 13:38

Hasta hekimi bıçakladı savcı ‘idari’ deyip reddetti!

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bir hasta doktoru bacağından bıçakladı. 23 Haziran Cumartesi günü, Fakültenin Ruh Sağlığı Anabilim Dalında çalışan asistan doktor Dr. Veysi Çeri, bir hasta tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Edirne’den sevkle gelen hastasını muayene odasına alma

Hasta hekimi bıçakladı savcı ‘idari’ deyip reddetti!
Paylaş

Gazetemize konuşan Çeri, Devletin sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemede halen yetersiz olduğunu söyledi. Sağlık çalışanlarının can güvenliği olmadan çalıştığını kaydeden Çeri, “Daha önce meslektaşımız Dr. Ersin Arslan uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ölmüştü. Ben de bu saldırıdan kurtulmayabilirdim” yorumunu yaptı.

Hükümetin artık net adımlar atması gerektiğini söyleyen Çeri, olayda sadece hastane polisinin tuttuğu tutanakla yetinilmesinin sağlıkçılara yönelik şiddeti önlemede caydırıcı olmayacağını vurguladı. Çeri,  “Umuyoruz bu olaylar bir daha yaşanmaz ama hep umuyoruz. Hükümet can güvenliğimizi sağlamıyor. Bacağıma gelen bıçak on santimetre yukarıya gelseydi atardamara denk geleceği için Türkiye’nin en iyi hastanesinde olsanız bile yapılabilecek çok fazla bir şey yoktur” dedi.

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM ŞİDDETİ DOĞURUYOR

Dr. Veysi Çeri’nin uğradığı bıçaklı saldırı, İstanbul Tabip Odası, SES Aksaray Şubesi ve Türk Psikiyatri Derneği tarafından protesto edildi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesinde dün bir araya gelen sağlık emekçileri, sık sık, “Sağlıkta şiddete son” ve “Sağlıkta dönüşüm şiddete dönüştü” sloganları attı. Hükümetin Dr. Ersin Arslan’ın ölümünden bu yana sağlıkta şiddeti önlemede somut hiçbir adım atmadığını söyleyen sağlık emekçileri adına ortak açıklamayı Asistan Doktor Onur Bilgiç yaptı. “Ne yazık ki daha öncekilerde olduğu gibi bu durumlarda yapanın yanına kar kalıyor. Sistem işlemiyor, tıkanıyor ve yaşanan olaylar unutturulmaya çalışılıyor” diyerek tepki gösteren Bilgiç, Hükümetin kışkırtıcı üslubunun sağlık çalışanlarını, hasta ve hasta yakınlarıyla karşı karşıya getirdiğini vurguladı.

‘HEKİME ŞİDDETE ALIŞMAYACAĞIZ’

Bilgiç, Hükümete seslenerek şöyle konuştu: “Bizi hasta ve hasta yakınlarıyla karşı karşıya getiren, hastayı müşteri, sağlık çalışanını onun hizmetkarı gibi gören ve bunu sürekli dillendiren anlayışınız, bizi itibarsızlaştıran açıklamalarınızdır. İstediğiniz hekimi seçebilirsiniz diyerek başvurulan tüm sağlık kuruluşlarında her kademede, 14 ayrı katkı ve katılım payı almanızdır. Özel sağlık kuruluşlarına vermek zorunda kalınan ilave ücretlerdir. Acil servisleri paralı hale getirmenizdir.”

Hükümetin dönüşüm politakasından vazgeçmesi gerektiğini dile getiren Bilgiç, “Bu  kadar çalışanın şiddete maruz kalması sizi rahatsız etmiyor mu?​” diye sordu. Bilgiç, “sağlıkta şiddete dur” demek için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)  


HEKİME YÖNELiK ŞİDDET HER YERDE

Rize Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanları geçtiğimiz perşembe günü Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesinde bir hasta yakını tarafından darp edilen Dr. Abdullah Yağcı’ya destek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Rize Devlet Hastanesi önünde yapılan açıklamaya SES Rize Şube Başkanı Deniz Çelebi, Rize-Artvin Tabipler Odası Başkanı Dr.Zelkif Akgül, İnsan Hakları Derneği (İHD) MYK üyesi ve Karadeniz sorumlusu Gençağa Karafazlı ile sağlık çalışanları katıldı. Açıklamada konuşan Rize –Artvin Tabipler Odası başkanı Dr.Zelkif Akgül, “Her saldırı olayı sonrası bizleri yönetenlere seslendik, can güvenliğimizin olmadığını söyledik, söylüyoruz. Durumun vahametini kavrayıp tedbir alması gereken yetkililer ise kulaklarını tıkadılar, gözlerini yumdular, olan biteni seyretmekle yetindiler; daha da kötüsü hastaları hekimlere-sağlık çalışanlarına karşı kışkırtmaya devam ettiler. İnsanca yaşaya bilecek parasız bir sağlık sistemi hayata geçirilmedikten sonra hastalar sağlık çalışanlarını karşı bu olumsuz davranışları devam edecektir” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Gerçek davasında görevsizlik kararı

SONRAKİ HABER

132’nci benim! Hayır benim!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...