12 Nisan 2017 12:09

CNN Türk’ten HDP’ye sansür 

CNN Türk, 15 Temmuz gecesiyle ilgili açıklama yapan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün sözlerine sansür uyguladı.

Paylaş

CNN Türk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili “Darbecilerle görüştü. Bilseydim Yenikapı’ya çağırmazdım” iddialarını ekrana taşırken bir kez daha habercilik ilkelerini yok saydı. 15 Temmuz gecesi Kılıçdaroğlu ile aynı uçakta olduğu ortaya çıkan Bakan Hayati Yazıcı’nın sözlerini ekrana taşıyan CNN Türk, bu konuda açıklamada bulunan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün konu ile ilgili sözlerine yer vermedi.

Haberi sunan Ahu Özyurt, haberin sonunda “Ertuğrul Kürkçü’nün de konu ile ilgili açıklamaları vardı. Dün izlemişsinizdir, sosyal medyadan okumuşsunuzdur” diyerek açıklamaları veremedi.

Haberde, Hayati Yazıcı Kılıçdaroğlu’yu suçlamıyor ancak havalimanından erken ayrıldığı imasında bulunuyor. Oysa Ertuğrul Kürkçü, o gece havalimanı ve çevresinde darbecilerin olmadığını açıkça anlatmıştı. Ve “15 Temmuz gecesi Kılıçdaroğlu ile aynı uçaktaydım, civarda üzerine çıkılacak tank yoktu. Üstüne çıkılacak tank olmadığı için olsa gerek Hayati Yazıcı’nın direnişini göremedim” demişti. (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Kadınlar birlikte hayır diyor’

SONRAKİ HABER

Çatıya çıkıp evinin yıkımına engel oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...