12 Nisan 2017 11:36

HDP Denizli il binasına saldırı

HDP Denizli il binası 3 kişinin saldırısına uğradı. Saldırganlar 'Tanrı Türkü korusun', 'Geldik yoktunuz' yazarken 2 notebook ve 300 TL parayı çaldı.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) il binası, dün gece yarısı 3 kişi tarafından saldırıya uğradı. İl binasının kapısını kırarak içeriye giren saldırganlar, binanın içine “Tanrı Türkü korusun, yüceltsin”, “Geldik yoktunuz Başkan” yazılamaları yapıldı, Türk bayrağı asıldı ve üç hilal çizildi. HDP’nin “Hayır” afişlerini yırtan saldırganlar partide bulunan evrakları ateşe vererek tabelalarını kırdı. Saldırganlar, parti binasında bulunan 2 notebook bilgisayar ile 300 TL parayı çaldı. 

‘SALDIRI HAYIRA YÖNELİK’

Saldırıyı Denizli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından telefonla aranınca öğrendiklerini belirten İl Eşbaşkanı Yunus Özdemir, kamera kayıtlarında saldırının 3 kişi tarafından gerçekleştirildiğini ve şu an kimliklerinin tespit edilemediğini söyledi. Saldırının amacının HDP’nin “Hayır” çalışmalarını engellemek olduğunu dile getiren Özdemir, “Her ne olursa olsun çalışmalarımızı engelleyemeyecekler. İl binalarımızı ateşe verseler de biz Denizli’den güçlü bir ‘Hayır’ çıkaracağız. 17 Nisan sabahı il binamıza ‘Geldik yoktunuz’ yazanlara burada olduğumuzu güçlü bir ‘Hayır’ ile göstereceğiz” dedi. (Denizli/DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Dortmund saldırısında bir kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

'Türkiye'nin demokrasi tablosundan güçlü endişe duyuyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa