12 Nisan 2017 11:00

Konut-İş'ten Bağış'a tepki ve 'Hayır' çağrısı

Konut-İş Sendikası Genel Başkanı Alican Kayhan, 10. Cumhurbaşkanı Sezer için 'Kapıcı bile olamaz' diyen Egemen Bağış'a tepki gösterdi.

Paylaş

Konut-İş Sendikası Genel Başkanı Alican Kayhan, AKP’li eski AB Bakanı Egemen Bağış’ın 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer için sarf ettiği “O bir kapıcı bile olamaz” sözlerine tepki gösterdi.

Kayhan, “Bağış aslında Sezer’i aşağılamaya çalışırken ülke genelinde sayıları aileleriyle birlikte 3 milyonu bulan konut işçilerini, kapıcıları aşağılamıştır” dedi.

Kayhan, bu söylemin ülkeyi yönetenler tarafından sıklıkla kullanıldığına dikkat çekerek başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan’ın da “Kapıcılar bile bizim dönemimizde köşeyi döndü” ifadesine dikkat çekti.

'HAYIR' ÇAĞRISI

“Bu insanlar çoğu çocuklarıyla ve ailece hizmet ediyor ama sürekli aşağılanmaktan bıktık. Bu aşağılamalardan dolayı intihar edenler dahi oldu. Bu nedenle biz gerek Bağış gerekse başkaları tarafından yapılan bu açıklamaları nefretle kınıyoruz” diyen Kayhan, “Bütün kapıcı kardeşlerimize çağrımız 16 Nisan’da sandık başına gitmeleri ve ‘Hayır’ oyu vermeleri” şeklinde konuştu. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

Fotoğraf: soL

ÖNCEKİ HABER

RTÜK üyeleri: Televizyonlar ve TRT denetimsiz bırakıldı

SONRAKİ HABER

Putin: İdlib'de iki ihtimal var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...