12 Nisan 2017 10:06

‘Köprüde Buluşmalar’ ödülleri verildi

36. İstanbul Film Festivali kapsamında bu yıl 12. kez düzenlenen Köprüde Buluşmalar ödülleri verildi.

Paylaş

36. İstanbul Film Festivali kapsamında İstanbul Kalkınma Ajansının (İSTKA) destekleriyle bu yıl 12. kez düzenlenen Köprüde Buluşmalar 7-11 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi. Köprüde Buluşmalar atölyelerinin ardından ödül ve fon desteği alan proje ve filmler Fransız Kültür Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyonla duyuruldu.

Türkiye’den 9 kurmaca, 1 belgesel uzun metraj ve komşu ülkelerden 4 kurmaca uzun metraj film projesiyle postprodüksiyonuna devam eden Türkiye’den 4 ve komşu ülkelerden 2 uzun metraj filmin sunumları atölyelerde yapıldı. 

Ödül resepsiyonu İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan, Köprüde Buluşmalar Yöneticisi Gülin Üstün’ün ve İstanbul Kalkınma Ajansı Uzmanı Yasemen Özlem Mailoğlu’nun konuşmalarıyla başladı.

DESTEK ÖDÜLÜ ZEKİ PEYNİRCİ’YE

Ödüller ve kazananları şöyle: Kar ve Ayı’nın Yönetmeni Selcen Ergun ve Yapımcısı Zeki Peynirci, Köprüde Buluşmalar Destek Ödülü’nü Köprüde Buluşmalar Yöneticisi Gülin Üstün’den aldı.

Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi kapsamında hem Türkiye’den hem de komşu ülkelerden projeleri kapsayan CNC Ödülü; The Translator Projesinin Yönetmeni Rana Kazkaz’a ve yapımcısı Nicolas Leprêtre’e Türkiye Fransız Kültür Merkezi Yöneticisi Eric Soulier tarafından verildi.

Melodika Ses Ödülü, Uzaydan; Gelen Prens: Zeki Müren projesinin yönetmeni Beyza Boyacıoğlu’ya ve yapımcısı Selin Murat’a Melodika Genel Müdürü Didem Oğuz tarafından verildi.

18+ Projesinin Yönetmeni Ceylan Özgün Özçelik ve Yapımcısı Armağan Lale GeniusPark Görsel Efekt Ödülü’nü Sema Şahin’den aldı.

Şeytan Tırnağı adlı Projenin Yönetmeni Ali Özgür Baltaoğlu’ya ve Yapımcısı Çağdaş Öztürk’e, 4 aşamalı Akdeniz Film Enstitüsü (MFI) Senaryo Atölyesi Ödülü verildi.

Bu yıl ilk kez verilecek Transilvania Pitch Stop Ödülü Yapımcı Konstantinos Kontovrakis tarafından Kar ve Ayı Projesinin Yapımcısı Zeki Peynirci ve Yönetmeni Selcen Ergun’a verildi.

Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi Jüri Özel Ödülü ise Bir Nefes Daha Projesinin Yönetmeni Nisan Dağ ve Yapımcıları Müge Özen, Jessica Caldwell ve Yağmur Ünal’a takdim edildi.

Filmin online (reconforming) ve color grading işlemlerini  kapsayan komşu ülkelerden projelere yönelik Digiflame Ödülü bu yıl ilk kez verildi. Digiflame Ödülü’nü Yaşar Projesinin Yönetmeni Elvin Adıgozel ve Yapımcısı Teymur Hajıyev aldı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Yurt öğrencileri zehirlendi, müdür ilgilenmedi' iddiası

SONRAKİ HABER

Zer filmi, ilk gösteriminde sansüre uğradı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...