25 Haziran 2012 13:20

ESP, gözaltılara karşı açlık grevinde

EZİLENLERİN Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri, 23 Haziranda gözaltına alınan Genel Başkan Danışmanı İbrahim Çiçek, ESP Genel Başkan Danışmanı Ziya Ulusoy ve ESP Genel Başkan Danışmanı Ali Hıdır Polat için iki günlük açlık grevine girdi.Gözaltılar, Terörle Mücadele Yasası (TMY) ve Özel Yetkili Mahkemeler

ESP, gözaltılara karşı açlık grevinde
Paylaş

EZİLENLERİN Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri, 23 Haziranda gözaltına alınan Genel Başkan Danışmanı İbrahim Çiçek, ESP Genel Başkan Danışmanı Ziya Ulusoy ve ESP Genel Başkan Danışmanı Ali Hıdır Polat için iki günlük açlık grevine girdi.

Gözaltılar, Terörle Mücadele Yasası (TMY) ve Özel Yetkili Mahkemeler’in (ÖYM) kaldırılmasını isteyen ESP üyeleri, Yüksel Caddesi’nde 2 günlük açlık grevine başladı. KESK’li yöneticilerin gözaltına alınmasına da tepki gösteren ESP üyeleri, AKP Hükümetinin kendi iktidarını sağlama almak için ses çıkaran herkesi susturmaya çalıştıklarını belirtti.

ESP Ankara İl Başkanı Fadime Çiçek, “gözaltına alınan siyasetçilerin, 2006 tarihli ‘komplo davasından’ tahliye olmasını siyasi polis asla sindiremedi. Şimdi ise, Yeni Şafak gazetesine 14 Ocakta yaptırılan haberle yeniden hedef gösteriliyor” dedi.

Çiçek, “KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve birçok sendikacı gözaltına alındı. Sosyalistlere ve sendikacılara yönelik saldırıları protesto etmek için, gözaltına alınanların serbest bırakılması, TMY’nin kaldırılması ve ÖYM’nin kapatılması talebiyle iki günlük açlık grevindeyiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ucuz işçilik ve ayrımcılık sistemi

SONRAKİ HABER

Plaş Plastik işçileri mücadeleden yılmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...