11 Nisan 2017 20:41

Soylu’dan Kılıçdaroğlu'ya: Sen kontrollü kaçaksın

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu’ya ‘Neymiş 'Kontrollü darbeymiş'. Kardeşim kontrollü darbe değil, sen kontrollü kaçaksın, kontrollü’ dedi

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu’ya "Neymiş 'Kontrollü darbeymiş'. Kardeşim kontrollü darbe değil, sen kontrollü kaçaksın, kontrollü. Merak etmeyin o akşam havalimanından nasıl kaçtıysa, biliniz ki 16 Nisan akşamı da bunun arkasına tenekeyi takacaklar buna yallah diyecekler. Bunların işi gücü 'Hayır' demek" diye konuştu. 

AKP Şile İlçe Teşkilatı tarafından Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen yürüyüşe katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yürüyüşün ardından Şile Belediye Meydanı'nda toplananlara hitap etti.

"7 Haziran'ı hatırlıyorsunuz değil mi? Herkes hatırlıyor. Hükümet kurulmamıştı. Birileri ne sevinmişti ama. O her 100 liranın, 70 lirasını cebimizden faiz olarak yıllarca bu ülkeyi sömürerek alanlar ne sevinmişti" diyen Süleyman Soylu, 

"Türkiye'de hükümet kurulamadı. Öyle ellerini ovuşturdular ki... Başka ovuşturanlar da vardı. Hani musluklardan kan akıtıp, oradaki kardeşlerimizi tehdit edenler. Yüzde 10'u aşmak için her türlü haksızlığı, usulsüzlüğü, tehdidi yaptılar. Çocukların okullarına gittiler; 'Annelerinize, babalarınıza selam söyleyin. Eğer oy vermezlerse gereğini yerine getireceğiz' dediler. Evlere pusulalar gönderdiler. Yüzde 10'u aşmak için başka bir tezgah daha kurdular. Oradaki insanlara, 'Silahı bıraktık, ne olursunuz bizi yüzde 10'un üzerine çıkartın, siyaset yapacağız' dediler. Ama gerçek yüzleri yüzde 10'u geçince ortaya çıktı. Ne havalar, ne fiyakalar yaptılar. Bir tanesi 'Sırtımızı PKK'ya PYD'ye, YPG'ye dayadık' dedi. Şimdi biz ona 4 tane duvar verdik, sırtını istediği duvara dayasın" ifadesini kullandı. 

KILIÇDAROĞLU'YA: KONTROLLÜ KAÇACAKSIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu seslenen Soylu, "Neymiş 'Kontrollü darbeymiş'. Kardeşim kontrollü darbe değil, sen kontrollü kaçaksın, kontrollü. Merak etmeyin o akşam havalimanından nasıl kaçtıysa, biliniz ki 16 Nisan akşamı da bunun arkasına tenekeyi takacaklar buna yallah diyecekler. Bunların işi gücü 'Hayır' demek" diye konuştu. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Tuğba Tekerek gözaltıyla ilgili tazminat davasını kazandı

SONRAKİ HABER

ABD Savunma Bakanı: Önceliğimiz IŞİD’i yenmek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...