11 Nisan 2017 14:32

‘Çizim Bugün’ sergisinde farklı disiplinler bir arada

3 Nisan’da Marcus Graf küratörlüğünde açılan 'Çizim Bugün' sergisi 30 Nisan’a kadar O’Art'ta ziyaret edilebilir.

Paylaş

Çiğdem Sinem UĞURLU
İstanbul

Çağdaş sanatta çizim ve çizime dayalı stratejilerin önemini yansıtan “Çizim Bugün” adlı sergi, farklı sanatçıların, farklı disiplinlerdeki çalışmalarını bir araya getiriyor. Küratörlüğünü Marcus Graf’ın üstlendiği; üç boyutlu çizimlerden neon eserlere, videodan performansa kadar çağdaş ürünler yer alıyor. 3 Nisan’da açılan sergi, 30 Nisan’a kadar ziyaret edilebilir. 

Çağdaş sanatın önemli temsilcilerini ağırlayan O’Art, görsel sanatların en eski disiplini olan ‘çizim’i güncel yorumuyla izleyiciyle buluşturuyor. Çağdaş sanatta çizim ve çizime dayalı sanatın önemini yansıtan “Çizim Bugün” adlı sergide 15 sanatçının farklı disiplinlerdeki çizimleri bir araya geliyor.

KLASİK VE TEKNİK FORMLAR BİR ARADA

Sergide kağıt üzerine kalemle çizmeye dayalı klasik formların yanı sıra medya sanatı, fotoğraf ve heykel örnekleri ile birlikte grafik ve çizim benzeri ifade biçimleri gibi diğer teknik ve formatlar da yer alıyor. Üç boyutlu çizimler, neonlar, video ve performans eserlerinin izlenebileceği serginin küratörlüğünü, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi olan ve uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan Marcus Graf üstleniyor.

Çizimi, “Uzun süre resmin gölgesinde kalan çizim, kavramsallık ve minimalizm ile birlikte sanatın postmodern koşullarının yol açtığı yaygınlaşma ve kabul sayesinde bugün çok daha fazla takdir görüyor” sözleriyle anlatan Graf, serginin Türkiye’de çizimin gelişimine kısa bir bakış niteliği taşıdığını da belirtiyor.

Melike Bayık’ın asistanlığında düzenlenen sergide, genç sanatçılar; Ahmet Duru, Ali Elmacı, Arslan Sükan, Candaş Şişman, Cins, Çağrı Saray, Erdal Duman, Erinç Seymen, Fırat Engin, Güneş Terkol, Hacer Kıroğlu, Melike Kılıç, Serkan Yüksel, Yuşa Yalçıntaş, Yunus Emre Erdoğan’ın çizimleri yer alıyor. 

ÖNCEKİ HABER

Aydın ve sanatçıların ‘hayır’ bildirisine Datça’dan destek

SONRAKİ HABER

Ataşehir'de biletler kitap oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...