11 Nisan 2017 14:00

Suruç ailelerinden gözaltı ve tutuklamalara tepki

Suruç Aileleri İnisiyatifi 'Hayır' çalışması yapanlara yönelik gözaltılara tepki göstererek 'Suruç ailelerinden ve yaralılarından elinizi çekin' dedi.

Paylaş

Suruç Aileleri İnisiyatifi, 'Hayır' çalışması yapanlara yönelik son bir haftada gerçekleştirilen gözaltılar sonucu Suruç Katliamı’nda eşi Ferdane Kılıç’ı ve oğlu Nartan Kılıç’ı kaybeden Metin Kılıç'ın gözaltına alındığını, katliamdan yaralı kurtulan İlke Başak Baydar ile Şerife Erbay'ın tutuklandığını, Zindan Dorudemir'in ise halen gözaltında olduğunu duyurdu.

"Suruç ailelerinden ve Suruç yaralılarından elinizi çekin" başlıklı açıklama şöyle:

"Suruç Katliamı üzerinden 21 aya yakın zaman geçmişken, Suruç Katliamı’nda yaralananlara, yakınlarını kaybedenlere yönelik baskılar, gözaltılar, tutuklamalar devam etmekte. Katillerimiz bulunamamışken, savcılık tarafından gizlilik kararı verilerek aylarca hazırlanan iddianame “fare doğurmuşken” Suruç Aileleri, Suruç yaralıları defalarca kez gözaltına alındı ve tutuklandı.
Hayır çalışması yapanlara yönelik son bir haftada gerçekleştirilen gözaltılar sonucu Suruç Katliamı’nda eşi Ferdane Kılıç’ı ve oğlu Nartan Kılıç’ı kaybeden Metin Kılıç gözaltına alınırken, Suruç yaralıları İlke Başak Baydar ve Şerife Erbay ise tutuklandılar. Yine Suruç yaralısı Zindan Dorudemir ise hala gözaltında tutulmakta. Katiller ellerini kollarını sallayarak gezerken, katliamda sorumluluğu bulunanlara ilişkin hiçbir işlem yapılmazken, katliamda yakınlarını kaybeden aileler ve yaralananlar ise gözaltı ve tutuklamalara maruz kalmaktalar.
Suruç Aileleri olarak yaşadığımız katliamın ardından acılarımız gibi mücadelemizi de ortaklaştırmaya karar verdik. Adalet arayışımızı omuz omuza yürütmeye, birbirimizle dayanışmaya söz verdik. Bu baskılar yürüttüğümüz adalet mücadelemizi engelleyemeyecek. Katillerimiz hala serbest iken, katliamda sorumluluğu bulunanlar hakkında hiçbir işlem yapılmazken, 33 Karanfilin arkadaşlarına ailelerine yönelik baskılara son verilsin. İlke Başak Baydar ve Şerife Erbay derhal serbest bırakılsın." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Bir referandum da idam için yaparız

SONRAKİ HABER

Körfezden Notlar'da Gölcük'ün referandum nabzını tuttuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...