Pamukkale Üniversitesinde Evrensel'e engel girişimi

Pamukkale Üniversitesinde 'Gençler sanıkta işsizliği oylayacak' manşetli Evrensel gazetesinin dağıtımını yapan gençler engellenmeye çalışıldı.

11 Nisan 2017 12:18
Paylaş

Suat İNAL 
Denizli

Pamukkale Üniversitesinde 'Gençler sanıkta işsizliği oylayacak' manşetli Evrensel gazetesinin dağıtımını gerçekleştiren Emek Gençliği üyelerine özel güvenlik ve polis müdahale etmeye çalıştı. ÖGB ve polis, öğrencilerin tepkisi üzerine geri adım atmak zorunda kaldı.

Üniversitede gazete dağıtımı yapılmasını yasak olduğunu belirten ve izin alınmadan yapılmasının suç teşkil ettiğini iddia eden görevlilere tepki gösteren Emek Gençliği üyeleri, “Asıl bu engellemenin, düşünce ve ifadeyi yayma özgürlüğü kapsamında bir suç olduğunu belirten gençler, Metin Göktepe’nin gazetesini dağıtmak suçsa biz bu suçu büyük bir gurur ile işlemeye devam edeceğiz” dedi.

Müdahale girişimi sırasında üniversite öğrencilerine seslenen Emek Gençliği MYK üyesi Yoldaş Taş, “Evrensel Gazetesi’nde bugün üniversite öğrencilerinin talepleri, referandumdan beklentileri, oy tercihini neye göre belirleyeceği konularına mercek tutulmuştu. Üniversite yönetimi ve özel güvenlik bu gazeteyi sizlere ulaştırmamıza engel olmaya çalışıyor. Bu uygulama başından beri, referandumda hayır çalışmasını her koşulda baskı ile engellemeye çalışan iktidarın uygulamalarının sonucudur. Evrensel bugün 'Gençler sandıkta işsizliği oylayacak’ manşeti ile çıktı. Her 4 gençten birinin işsiz olduğu, 982 bin üniversite mezunu işsiz olduğunu belirten bir haberle çıktı. 8 milyon anti-depresan kullanan genç geleceğe güvenle ve umutla bakamıyor, burada engellenmek istenen işte bu gerçeklerin size ulaşmasıdır. Bütün üniversite öğrencilerini Evrensel ile dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından yaklaşık 350 üniversite öğrencisi alkışlar ile engelleme girişimini protesto ederek gazeteyi dağıtmaya başlamasıyla ÖGB ve polis geri çekilmek zorunda kaldı. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Cari işlemler açığı arttı: Har vurup harman savuruyoruz

SONRAKİ HABER

Figen Yüksekdağ'a 1 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...