11 Nisan 2017 11:36

ABD: Rusya ya bizi seçmeli ya Esad'ı

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Moskova'ya gitmeden önce, 'Rusya bizle mi ya da Esad ve İran'la mı birlikte olacağını seçmeli' dedi.

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, G7 toplantısı sonrası açıklama yaptı. Tillerson, "Rusya biz ve müttefiklerle mi ya da Esad, İran ve Hizbullah'la mı birlikte olacağını seçmek zorunda" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, geçen haftaki kimyasal saldırı gibi olayların Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın meşruluğunu ortadan kaldırdığını ve bu nedenle Rusya'nın Esad'a destek vermekten vazgeçeceğini umduklarını söyledi.

Moskova'ya hareket etmeden önce konuşan Tillerson, "Bizim için Esad ailesinin hükümranlığının sona ermekte olduğu açık. Rusya hükümetinin Beşar Esad gibi güvenilmez bir ortakla ittifak kurduklarını anlayacağını umuyoruz" dedi.

Tillerson ayrıca Rusya'nın Suriye'de kimyasal silahsızlanmanın garantörü olmayı başaramadığını söyleyerek, ABD'nin Suriye ve Irak'ta önceliğinin IŞİD'in yenilgiye uğratılması olmaya devam ettiğini söyledi.

Tillerson, Esad'ın elindeki kimyasal silahların IŞİD'in ya da başka grupların eline geçmesine ABD'nin izin vermeyeceğini belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Trump: Kuzey Kore belasını arıyor

SONRAKİ HABER

HDP: İnanılır gibi değil ama TRT'deyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...